Nadałam poprawnie zwrot allegro - paczka włożona do paczkomatu z kodu, który wysłało do mnie allegro. Dzisiaj otrzymałam taką informację z inpostu - "wystąpiła przeszkoda w doręczeniu: błędne dane adresowe i/lub kontaktowe, brak możliwości weryfikacji adresu." Jak wiadomo, kod generuje allegro i oni też są odpowiedzialni za tworzenie etykiety z poprawnym adresem, którą kurier drukuje i nalepia na paczkę przy odbiorze zwrotu z paczkomatu. Co teraz ja z tym mam zrobić, nie rozumiem czemu inpost kontaktuje się ze mną, skoro nie jestem odpowiedzialna za dane tej paczki.
Jak zwrot ze Smartem to w momencie włożenia do skrytki nie twoja sprawa tylko Allegro i sprzedającego.
@vqrviurka jesteś nadawcą. Sprawdź poprawność danych w zakładce zwroty.
w zakładce zwroty widnieje wyłącznie nr nadania paczki oraz kod do zwrotu allegro przez paczkomat. w pozostałych zwrotach wygląda to identycznie, a nie było problemu z dostarczeniem paczki.
Czy to się jakoś wyjaśniło - mam właśnie identyczny problem.
Ogólnie wygląda to tak.
Sprzedawca jest odpowiedzialny za adres, który wpisuje w zwrotach, a kupujący za dane przy nadawaniu.
Kupujący zostaje nadawcą i jest odpowiedzialny za paczkę do momentu dostarczenia przesyłki.
Jeżeli masz obawy, że paczka nie dojdzie, to możesz jeszcze skontaktować się ze sprzedawcą i potwierdzić adres do zwrotu. W razie co doradca może edytować dane.
W moim przypadku już wiadomo że paczka po raz drugi nie dojdzie, bo jest adnotacja "błędne dane adresowe". Nie wiem jaki jest adres do zwrotu, bo dostawałam tylko kody nadania.
Adres do zwrotu, jeżeli sprzedawca nie zmieniał go w ostatnim czasie będzie w zakładce zwrot przy ofercie. Można wpisać ewentualnie w google czy wszystko się zgadza.
Dodatkowo można się skontaktować z działem klienckim, czy Twój adres jest ok. Na przykład czy nazwa nie jest za długa itd. Powinna być też możliwość wybrania innej metody zwrotu.
adres jest poprawny, ale przecież ja nie operuję przy zwrocie adresem tylko kodem... Nie wiem jaki adres podał sprzedawca dla Allegro. Za inną metodę zwrotu trzeba zapłacić, czyli wysłać we własnym zakresie.
@audiofandorota Podaj numer tego zamówienia.
Z jednego nieudanego zwrotu zrobiły się dwa.
Numer zamówienia
e49af1f0-9a10-11f1-af18-1799128ce421
Numer zamówienia
8ef888e0-94ff-11f1-8b10-0bee49b502fd
Co ciekawe sprzedawca utrzymuje że ma adres do zwrotów w Rzeszowie, tymczasem w allegro widnieje miejscowość Bibice, w dokumentach otrzymanych mailem także widneje adres Bibice. Zatem chyba wina leży po stronie sprzedawcy. Niestety mam wrażenie sądząc po dyskusji że sprzedawca nie jest skłonny do jakiejkolwiek chęci rozwiązania tego problemu.
Kontynuuj proszę rozmowę w jednym miejscu, widzę, że w tej sprawie trwa dyskusja. Możesz również w niej poprosić nas o pomoc.
Odpisałeś w dyskusji, więc proszę poczekaj na odpowiedź sprzedającego.