Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
1. co zrobić, gdy została anulowana transakcja i została naliczona prowizja za sprzedaż i widnieje w zakładce Rozliczenia z Allegro? W jaki sposób mogę to zgłosić i gdzie?
2. Zrobiłem zwrot gotówki klientowi z konta bankowego, jednocześnie w allegro zleciłem zwrot gotówki klientowi. Czy w takiej sytuacji allegro jeszcze raz nie zwróci gotówki klientowi, gdy będą środki na koncie?
Wystąpić o zwrot prowizji, a jeśli już wystapiles i ponownie decyzja odmowna, złóż odwołanie. W Pomocy na dole strony Allegro są wszystkie informacje na ten temat. Jeśli zrobiłeś zwrot wplaty przy braku pieniędzy na saldzie allegro i dodatkowo oddałeś na konto, to przy wpływie na saldo allegro zwrot zostanie wykonany ponownie. Zlecenie zwrotu anuluje się automatycznie po 24 godzinach.
Anuluje pod warunkiem że nie wpłynie kasa ze sprzedaży na Payu, Jeśli po 24 godzinach w Allegro Finanse nadal nie będzie wystarczających środków do wykonania zwrotu, zostanie on anulowany.
Jak ktoś wpłaci Ci to kasa pójdzie 😞
Ad2. Tak. Allegro ponowi próbę zwrotu gotówki, więc może się zdarzyć że mając środki na koncie allegro zwrócisz je dwa razy w tym przypadku.