Witam wszystkich,
Ja mam taką sprawę. Klient kupił towar i wpłacił pieniądze na allegro. Po czym się rozmyślił i zażądał zwrotu, ale allegro pobrało prowizję za tą sprzedaż i nie chce zrobić zwrotu.
Efekt jest taki, że nie można zrobić zwrotu bo allegro pobrało prowizję, a allegro nie chce anulować prowizji bo nie zrobiliśmy zwrotu. I tak to jest zapętlone
I jak ja mam to rozwiązać?
@SOLID_TRADING Prowizja może być pobrana automatycznie od razu. Rozumiem, że nie masz wystarczająco dużo środków na portfelu, aby zrobić zwrot, z powodu pobrania prowizji?
Nie otrzymasz rabatu transakcyjnego ze względu na zwrot, jeśli nie zwróciłeś wpłaty 😉
@N_Nitka28 czyli jak rozumiem nie ma innej możliwości niż wpłata dodatkowych środków na konto allegro -> zwrot pełnej kwoty do klienta -> wniosek o rabat transakcyjny -> wypłata dodatkowych środków z allegro na nasze konto?
@SOLID_TRADING napisał(a):
@N_Nitka28 czyli jak rozumiem nie ma innej możliwości niż wpłata dodatkowych środków na konto allegro -> zwrot pełnej kwoty do klienta -> wniosek o rabat transakcyjny -> wypłata dodatkowych środków z allegro na nasze konto?
mniej więcej tak to wygląda
doładować możesz w trakcie wypełniania zwrotu
@SOLID_TRADING Nie ma innej możliwości. Musisz wpłacić środki na swój portfel na poczet zwrotu.