anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prowizja allegro a wypłata środków

SOLID_TRADING
#7 Wielbiciel

Witam wszystkich,

Ja mam taką sprawę. Klient kupił towar i wpłacił pieniądze na allegro. Po czym się rozmyślił i zażądał zwrotu, ale allegro pobrało prowizję za tą sprzedaż i nie chce zrobić zwrotu. 

Efekt jest taki, że nie można zrobić zwrotu bo allegro pobrało prowizję, a allegro nie chce anulować prowizji bo nie zrobiliśmy zwrotu.  I tak to jest zapętlone 

I jak ja mam to rozwiązać?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SOLID_TRADING Prowizja może być pobrana automatycznie od razu. Rozumiem, że nie masz wystarczająco dużo środków na portfelu, aby zrobić zwrot, z powodu pobrania prowizji?

Nie otrzymasz rabatu transakcyjnego ze względu na zwrot, jeśli nie zwróciłeś wpłaty 😉 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SOLID_TRADING
#7 Wielbiciel

@N_Nitka28 czyli jak rozumiem nie ma innej możliwości niż wpłata dodatkowych środków na konto allegro -> zwrot pełnej kwoty do klienta -> wniosek o rabat transakcyjny -> wypłata dodatkowych środków z allegro na nasze konto?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SOLID_TRADING

@SOLID_TRADING  napisał(a):

@N_Nitka28 czyli jak rozumiem nie ma innej możliwości niż wpłata dodatkowych środków na konto allegro -> zwrot pełnej kwoty do klienta -> wniosek o rabat transakcyjny -> wypłata dodatkowych środków z allegro na nasze konto?

mniej więcej tak to wygląda

doładować możesz w trakcie wypełniania zwrotu

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SOLID_TRADING Nie ma innej możliwości. Musisz wpłacić środki na swój portfel na poczet zwrotu. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów