anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prowizja za wysyłkę

kjstyle_pl
#2 Obserwator#

Witam

Pierwszy raz tu jestem  więc nie wiem czy wszystko jest ok i czy jestem w dobrym dziale ale poszukuję odpowiedzi na koszty wysyłki które mam wrażenie są wysokie u mnie względem całości wszystkich prowizji. Wynoszą one bowiem 5,8%

kjstyle_pl_0-1741964287992.png

Dlaczego wg mnie to dużo- dlatego że mam porównanie do innego sprzedawcy który ma sprzedaż podobną kwotowo za dany okres i tam koszty wynoszą 2%

kjstyle_pl_1-1741964470531.png

Nie wiem w czym problem że mam tak wysokie koszty. Na obydwu tych kontach sprzedaż kwotowo jest podobna (4000 do 4500 zł)...a koszty opłat całkiem inne- 86 zł i 266 zł

W czym problem?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

wwwe-planetapl
#7 Wielbiciel#

Podałeś sam odpowiedz. 🙂 Nie jestem znawcą i nie mam wszytkich danych ale to chyba matematyka. Wartość sprzedaży identyczna ale  gdy pojedynczo sprzedasz 1000 paczek zapałek w cenie 10 zł każda za 5 tyś a koszt każdej przesyłki będzie  1 zł to masz 10% ale gdy sprzedaż kompa za 5 tyś z przesyłką za 1 zł to wejdzie ? zadanie domowe 🙂 

jeśli zamierzasz tu działać i  zarobić to musisz być Pitagorasem bo chytry pośrednik nie śpi 🙂

oznacz moderatorów

KIKOPIKO
#12 Orędownik#

To są opłaty za przesyłali SMART oraz rozliczenia podstawowe 

Nie wliczają sie przesyłki in-post płatne z góry  

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@KIKOPIKO @kjstyle_pl Nie do końca. Tylko pozycja InPost to są dopłaty Smart. Pozostałe to dopłaty do Smarta oraz opłaty za przesyłki bez Smarta rozliczane z Allegro.

Prowizja od kosztów przesyłki poza Smart uwzględniona jest w prowizji za sprzedaż i rozdzielona pomiędzy prowizję za sprzedane przedmioty.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów