Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie otrzymaliśmy radosną wiadomość od Allegro z linkiem to zapowiadanych zmian prowizji:
Chcę zapytać, czy prowizje procentowe podlegają inflacji, czy o co chodzi? 🙂
17 % . Pazerność allegro nie zna granic 🙄🙄
@Kaliope_Brzeg 17% czy więcej na kategorie pt. Pozostałe jeszcze jestem w stanie zrozumieć jako sposób na przekonanie Sprzedających do produktyzacji. Natomiast jaki jest powód 5-10% wzrostu innych prowizji?
Przecież one mają formę procentu od przychodu, i to „brutto brutto”, licząc nawet z kosztami wysyłki, które wpłaca Kupujący. Ich nie dotyczy wprost, kwotowo inflacja ani zmiany gospodarcze. Nawet rząd nie jest tak okrutny...
Oczywiście duży może więcej, ale może choć słowo wyjaśnienia? I to takiego lepszego niż „Allegro rozwija się i inwestuje” czy „właściciel w postaci funduszu oczekuje monetyzacji zysków”...
Allegro rozwijało się i przy niższych prowizjach. Szanuję wiarę we własną pozycję i pozycję lidera też szanuję, ale pamiętajcie, że wszystkie imperia w historii upadały i to często na własne życzenie. Natomiast konkurencja (nie tylko na A, ale też na S, Er, a nawet Em!) depcze po piętach.
Serio według Ciebie A depcze po piętach Allegro? Nie rozśmieszaj mnie. Chcę to zobaczyć jak **piiip** się rozepchnie w PL. Na razie Allegro jest jak wioska Asterixa. Imperium pozamiatało wszystko, a tutaj nawet nie próbuje zawalczyć
@dabdetal Niby A jest na polskim rynku imperium i coś pozamiatało? Już większy potencjał widzę w S.
Nie zapominaj, kto jest właścicielem Allegro - fundusze z gatunku "co moje i w krzaki!"
Dlatego jestem optymistką. Jest tak źle, że gorzej już być nie może? Ależ może😂
Kiedy zaczną windować wskaźniki szykując się do sprzedaży akcji - wtedy będzie prawdziwa rzeźnia.
Z każdej strony w twarz - stawka ZUS, brak odliczeń skł.zdrowotnej, czyli wyższy podatek, koszt utrzymania sklepu Allegro w moim przypadku wzrośnie dwukrotnie i jeszcze rozważają zabrać 500+ 🙂 Durne to wszystko, a all na top topów tego rankingu.
Żegnajcie małe sklepiki na Allegro - nikt Was/nas tu nie chce. Allegro staje się hurtownią - chcesz 1 sztukę czegoś za 1zł? - idź sobie do All Lokalnie!
Rzygam już tym all od kilku lat, ale nadal nie mam dokąd pójść... K...
Mi się wydaje że Er jest bardzo przyjazne użytkownikom, tam sprzedaży praktycznie nie było 4 zamówienia na tydzień. A teraz do 40 dziennie potrafi wpaść. Oczywiście nie jest to allegro ale poczekamy zobaczymy.
Nie mówię tu o sobie ale o jednym ze znajomków.