Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie odnośnie regulaminu dotyczącego wstrzymywania wypłaty pieniędzy z powodu długo czasu oczekiwania.
Produkujemy wiaty garażowe, niektóre z nich są na zamówienie klienta. Dopiero je produkujemy, żeby klient otrzymał je w dobrym, nie powykrzywionym stanie. Od tego miesiąca zauważyliśmy, że pieniądze, które nasi klienci wpłacili są wstrzymane do wypłaty. I teraz mimo wysłania towaru do klienta już danego towaru wcześniej (akurat tak się udalo) Allegro dalej nie odblokowało pieniędzy.
I teraz, fakturę musimy klientowi wystawić już w styczniu, bo wtedy dokonał płatności. Prowizja została naliczona na styczeń, towar dostarczony. VAT, dochodowy to swoją drogą. A pieniądze według Allegro będą udostępnione 02.03.2024.
Przecież to jest jakiś absurd. Ja już rozmawiam na temat wstrzymywania wypłat z prawnikiem żeby zgłosić sprawę do UOKiK.
Ktoś się przyłącza? Przyda im się milionową kara. Przetrzymując pieniądze na lokatach overnight można całkiem spora kasę zarobić...
@resec ja rozumiem po części blokowanie kasy, bezpieczeństwo dla kupujących itp. ale powinno to być odblokowywane w momencie wysyłki tak jak jest to na Erl i 🙂 ale trzymać kasę miesiąc czasu to przegięcie 😞
Masakra. Właśnie mi Damian [edycja] odpowiedział.:
Środki zostaną zwolnione zgodnie z datą podaną w zakładce "środki i historia operacji", nie ma możliwości wypłaty środków przed tym czasem.
Czyli sprzedałem towar w styczniu. Naliczyli prowizję, która muszę zapłacić do 14.02. Towar wysłany. A kasę odblokują 02.03.2024.
Tak robią [edycja] z Allegro
@resec typowe i co nam zrobisz 😄
Tu masz @atechnik_sklep podobny post https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/jak-da%C4%87-sobie-na-wstrzymanie/m-p/7268...
Generalnie jest to opisane w załącznikach 7a i 7b do regulaminu Allegro. Czyli regulaminy PayU i Przelewy24.
Czyli sobie tworzą regulaminy dla siebie, przecież to naczynia powiązane.
Fajnie mieć parę milionów nie swoich pieniędzy i sobie nimi obracać..
[edycja]
Podejrzewam, zewlasbie z tymi zwrotami może być zabawnie.
Akurat jestem w tej sytuacji gdzie Allegro jest dla mnie dodatkiem, ale nie wyobrażam sobie sytuacji w której ktoś polega tylko na Allegro.
Spróbuję z UOKiK - co mi szkodzi
No ale jakie bezpieczeństwo z przetrzymywania kasy skoro Allegro chwali się, że kupującego chroni Allegro Protect?