anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie do sprzedawców

Candi4
#9 Pomysłodawca

Witam wszystkich sprzedawców! Mam pytanko gdzie Wy kupujecie towar? 🤔

Na większości tych pseudo-hurtowni internetowych ceny są praktycznie takie same jak na Allegro. Do tego często okazuje się, że sprzedają tam sami producenci, więc o jakiejkolwiek marży można zapomnieć.

Macie jakieś sprawdzone hurtownie lub źródła, gdzie faktycznie można kupić towar taniej i zostawić sobie sensowną marżę? Będę wdzięczna za podpowiedzi. 😊 Wiem że mi nie powiecie ale naprawdę nie rozumiem tego typu stron które nazywają się hurtowniami. Albo to ktoś zakupuje do sklepów stacjonarnych bo na allegro żeby to sprzedawać mija się z celem . Pewnie były już takie wątki na forum , nie rozumiem tej całej filozofii tych hurtowni online . Może mi to ktoś bardziej rozjaśni?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Candi4 pewnie że nikt Ci nie powie, tym bardziej że na forum coraz mniej jest sprzedawców, a i nie będą se robić konkurencji 😄

To jest problem tego typu hurtowni, jak sami zaczynają sprzedawać, wal bezpośrednio do producentów a nie do pośredników, tyle że tam paletami trzeba brać ale masz dobrą cenę 🙂

Candi4
#9 Pomysłodawca

😄 no tyle to też wiem, dziękuję za bardzo  szczerą odpowiedź ☺️ a bo się zastanawiam by coś zmienić ale człowiek musi wiecznie sobie radzić sam. Mamusia ani tatuś nie załatwił posadki a znajomości też nie mam a mamy kapitalizm i niestety jeszcze takie czasy że każdy musi sobie radzić sam , jeden lepiej , drugi gorzej 

oznacz moderatorów

Client:149817874
#1 Nowicjusz

Przy takich hurtowniach najważniejsze jest policzenie realnej marży po wszystkich kosztach, a nie tylko różnicy między ceną zakupu i sprzedaży. Jeśli na Allegro cena detaliczna jest niemal taka sama jak hurtowa, konkurowanie samą ceną często nie ma sensu.

Warto wtedy szukać produktów z możliwością tworzenia zestawów albo takich, które da się wyróżnić lepszą ofertą i prezentacją.

Jeśli masz przykład konkretnego produktu z hurtowni, możemy sprawdzić, czy jest tam w ogóle miejsce na opłacalną sprzedaż.

oznacz moderatorów

Candi4
#9 Pomysłodawca

a to z tymi zestawami to też dla mnie nic nowego, raczej w zestawy nie będe szła. A reszte liczę ile sie da i czarno to u mnie wychodzi ale jeszcze walczę. Jak się wykończę to odejdę

oznacz moderatorów