Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam sytuację gdzie wykonałem na zamówienie klienta personalizowane zaproszenia urodzinowe z wzorem oraz cyfrą, która klient napisał w wiadomości.
Paczka trafiła do klienta i kilka dni później zgłosił reklamacje cytując:
"inna wada bądź niezgodność towaru z umową (Nie jest taki jak chcieliśmy niezgodny z oczekiwaniami )"
Zaproszenia są konkretnie takie jak opisane przez kupującego, nie ma żadnych niezgodności więc wygląda to tak jakby kupującemu się coś nie spodobało i chciał odstąpić od umowy tak jak ze zwykłym produktem, który podlega takiemu zwrotowi.
Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Odmówić zwrotu i odesłać bo nigdy jeszcze nie miałem takiej sytuacji i nawet nie wiem jak wygląda procedura takiego odesłania odesłanego produktu.
@AmeizStudio klient nie zgłosił zwrotu, tylko reklamację, więc musisz się do niej ustosunkować, poproś go aby opisał gdzie jest problem i załączył zdjęcia, wówczas nie będzie musiał odsyłać, chyba, że wada będzie wymagała odesłania
Tzn. zwrot już otrzymałem, odpakowałem paczkę i wszystko jest ok, także nie wiem co teraz zrobić.
@AmeizStudio jeśli wszystko jest w porządku, to zrób zdjęcia i odrzuć reklamację jako bezzasadną, możesz dodatkowo dołączyć te zdjęcia do korespondencji z kupującym
i wtedy jak odrzucę reklamację to normalnie drukuje etykietę i nadaję czy na własny koszt muszę odesłać?
@AmeizStudio z tymi kosztami wysyłek, to różne są interpretacje przepisów, ale dla spokoju lepiej wysłać na własny koszt
@AmeizStudio przy odrzuconej reklamacji kupujący sam sobie odbiera towar na własny koszt albo ponosi koszt odesłania w kwocie x o czym go poinformujesz. Poinformuj go też że ma x dni na decyzję inaczej zaczynasz naliczać koszt magazynowania towaru w kwocie y dziennie (jakiś racjonalny) jak czas minie to mu to naliczaj, potem faktura do e-sądu i zaśpiewa cienko jak mu komornik wejdzie
jak mam go poinformować żeby to on sobie poniósł koszt odesłania?
Napisać mu, że ma mi wysłać opłaconą etykietę żebym ja tylko nadał czy jak?
@AmeizStudio tak przez centrum wiadomości allegro i nie daj se wmówić że ty coś masz mu na wlasny koszt odsyłać a następnym razem po zdjęciach uwalaj takie wyskoki wszak widać zdjęcie kupujacego i oferta że to samo
@AmeizStudio odrzucasz reklamację, uzasadniasz że produkt jest zgodny z zamówieniem, prosisz o odebranie towaru 🙂