Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
mam taką sprawę. Potencjalny klient pisze:
"Dzien dobry nie jestem w stanie wejść w link który mi pan podał czy jest możliwość zamówić 13 i 14 tak przez wiadomość ja bym podała panu moje dane A pan swoje i kwotę do zapłaty dziękuję"
Rozumiem, że Pani nie radzi sobie z zakupieniem przedmiotów na Allegro oraz nie zna regulaminu, który takich praktyk zabrania.
Odpisałem:
"Dzień dobry,
proponowanie zakupu poza serwisem narusza regulamin Allegro. Zakupu należy dokonać poprzez Allegro.
Pozdrawiam,"
Wiadomość nie została jednak wysłana ponieważ jak w tytule:
"Wiadomość jest niezgodna z naszymi zasadami. Twój rozmówca jej nie zobaczy."
W mojej opinii wiadomość jest zgodna z zasadami.
Jak powinienem ją sformułować aby została przepuszczona przez filtry???
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Pozdrawiam,
Krzysztof
@musashi2007 Skonsultuję tę kwestię ze specjalistami i wrócę do Ciebie z informacjami, gdy tylko zdobędę odpowiedź na Twoje pytanie.
@musashi2007 Coś (nikt nie wie co) nie podobało się algorytmowi bota filtrującego. Musisz kombinować sa, jak zmienić wiadomość i wysłać kilka różniących się składnią. Może łamaną polszcyzną ? Reszta zależy od "humoru" cyborga.
bot wychwycił słowa "poza allegro" i już się zapaliła czerwona lampka 🤣
Ja tak samo odpisuję kupującym. Dodatkowo zwracam uwagę na wpisywane słowa.
Jest też inna sprawa - te wiadomości sa po prostu korespondencją pomiędzy dwoma stronami - kupującym i sprzedającym, Allegro nie dopuszcza innej formy korespondencji.
W polskim prawie jest coś takiego jak "tajemnica korespondencji" w obecnych realiach dotyczy to również korespondencji elektronicznej.
Allegro w tym temacie narusza wszelkie możliwe prawa. Polskie prawo wyraźnie określa, w jakich przypadkach można prowadzić śledzenie korespondencji. A tutaj nie ma żadnego zapytania o sposób budowy bomby, o sposoby szpiegowania, o przejście na islam itp.
Proszę moderatorów, na jakiej podstawie prawnej jest prowadzona inwigilacja wymiany korespondencji pomiędzy stronami transakcji? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzisiaj kolejny kwiatek:
Klient pyta czy przy zakupie większej ilości towaru może liczyć na jakiś rabat.
Moja odpowiedź:
"Dzień dobry,
ceny zawierają już rabat i niestety nie jesteśmy w stanie już bardziej obniżyć ceny.
Pozdrawiam,"
Po chwili mail od Allegro:
" W swojej wiadomości wysłanej do 'xxxxxx' informujesz o możliwości negocjacji ceny przedmiotu."
🤣😂😃🤣😅
Święta racja. Bot za zwrot "poza Allegro" też mi kiedyś uwalił wiadomość, która brzmiała "nie sprzedaję poza Allegro".