anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Zweryfikuj swoje dane, aby nadal wypłacać środki z..." czy to wiadomość od operatora płatności?

zevaco2022
#7 Wielbiciel#

Witam, dostałem taki e-mail ( pisownia oryginalna 😞  Czy to oszustwo? Od nadawcy: 

no-reply@payu.pl

Zweryfikuj swoje dane, aby nadal wyp��aca�� ��rodki z Allegro Finanse

Dzie�� dobry,

aby nadal wyp��aca�� ��rodki z Allegro Finanse, zweryfikuj swoje dane.
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@zevaco2022 rzeczywiście na Twoim Allegro Finanse wymagana jest weryfikacja danych, adres e-mail również jest prawidłowym adresem operatora płatności, jest to autentyczna wiadomość. Brak polskich znaków może wynikać np. z ustawień na Twojej poczcie. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zevaco2022
#7 Wielbiciel#

Witam ponownie. 03.01.24 dokonałem weryfikacji, przesłałem też zdjęcie z paszportu , gdzie na końcu było napisane : potwierdzenie tożsamości-nasz zespół weryfikuje teraz Twoje dane - o wyniku weryfikacji.....- sprzedaję głównie używane książki, kilka się sprzedało, książki oczywiście wszystkie wysłałem kupującym. Ile może potrwać ta weryfikacja?  Proszę o informację. Pozdrawiam Robert

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@zevaco2022 Już konsultuję Twoje zgłoszenie z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@zevaco2022 Nasz doradca skontaktował się z Tobą w tej prawie drogą mailową. Numer zgłoszenia to 39244263.

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zevaco2022
#7 Wielbiciel#

Tak, jest informacja. Dziękuję za zainteresowanie. Mam teraz płatności, dlatego zależy mi aby móc za nie zapłacić, a pieniążki są zablokowane. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

mczerwinski3
#8 Zapaleniec#

Ja mam podobną sytuację. Od dłuższego czasu czekam na weryfikację, pieniądze są zablokowane.  Komunikat - 

Nasz zespół weryfikuje teraz Twoje dane
O wyniku weryfikacji i odblokowaniu wypłaty środków powiadomimy Cię mailem na adres: (...)

Możesz bezpiecznie zamknąć tę stronę. Czy na pewno wszystko jest w porządku?

oznacz moderatorów

zevaco2022
#7 Wielbiciel#

Można zamknąć stronę, gdy się ponownie wejdzie tam gdzie jest PaU to jest i informacja Nasz zespół.... W moim przypadku nie miałem żadnego e-maila od PaU , gdzie ponownie dostałem informację ---twój dokument nie przeszedł pozytywnej weryfikacji - pisali, proszę ponownie wysłać zdjęcie dokumentu - i tak jeszcze raz ----potem się udało odblokować wypłatę środków. Trwało to ponad 14 dni, ale sprzedane książki musiałem wysyłać.

oznacz moderatorów