anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

RATY NA ALLEGRO

MAGAZYN69
#8 Zapaleniec

Witam, chciałabym prosić o pomoc i wyjaśnienie. Nigdy nie sprzedawaliśmy towaru (części samochodowe używane) na raty, tylko za pobraniem bądź odbiór osobisty.  Dziś podczas przeglądania moich ofert z innego konta zauważyłam, że przy ofertach (silniki i niektóre skrzynie biegów) widnieje opcja zakupy na raty. Nie dostałam, żadnej informacji o podłączeniu takiej opcji pod oferty.. Po przeczytaniu jakiegoś artykułu doczytałam, że kwota jest przelewana w całości bezpośrednio na konto PayU sprzedawcy, a cała transakcja odbywa się bez angażowania sprzedającego w proces kredytowy oraz że sprzedawca pokrywa koszty prowizji od transakcji ratalnej..  Dlaczego mam płacić prowizje za coś na co nie wyraziłam zgody, bądź jak mogę wyłączyć opcję zakupu na raty? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @MAGAZYN69, widzę, że skontaktowałaś się z nami w zgłoszeniu mailowym o numerze 62209452. Aby wyłączyć opcję zakupu ratalnego, musisz zrezygnować w ofertach z płatności z góry.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@MAGAZYN69 opłaty dodatkowe są za Raty 0%. Żeby ta forma rat  była, trzeba ogłoszenie wyróżnić, takie ogłoszenie kosztuje + jest dodatkowa prowizja. Tę opcję włącza się samemu.

Zwykle raty (czyli oprocentowane), nie generują Ci dodatkowych kosztów

oznacz moderatorów

MAGAZYN69
#8 Zapaleniec

Dziękuję za pomoc

oznacz moderatorów