Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem w trakcie dyskusji z allegro i kupującym.
Kupujący zgłosił reklamację po 15 dniach od zakupu towaru, żądając zwrotu kosztów za produkt. Po mojej wiadomości z adresem i informacją ze nie przyjmujemy przesyłki za pobraniem, poprosił allegro o pomoc na co konsultant odpisał:
"W sytuacji gdy kupujący zgłasza niezgodność towaru z umową, a roszczeniem jest naprawa, bądź wymiana, to Państwo jako sprzedający powinien odebrać przedmiot na swój koszt od kupującego. Proszę, aby wspólnie ustalili Państwo formę wysyłki na reklamację."
Jest w stanie ktoś mi to "łopatologicznie" wyjaśnić czy to jest gra słów i na jakiej pozycji ja się w tym wszystkim znajduje.
Zgodnie z prawem w sprawie reklamacji jak napisał konsultant. Kupujący skalda rekalamcję a wy macie 14dni na ustosunkowanie się do niej, Ty odbierasz albo uzgadniasz sposób wysłania jak taka potrzeba, masz 14dnio i musisz podjąć decyzję, uznać albo nie.
@artechap Łopatologicznie to wygląda tak > musisz opłacić kuriera i podesłać kupującemu opłacony list przewozowy lub dogadać się z nim, że zwrócisz za przesyłkę zwrotną po rozpatrzeniu reklamacji (jeżeli ją uznasz) > przesyłki za pobraniem nie odbieraj w żadnym wypadku > napisz w dyskusji, żeby odesłał na własny koszt (dostanie zwrot po uznanej reklamacji)
Łopatologicznie. Wysyła na swój koszt, po czym gdy uznasz reklamację, musisz mu zwrócić tenże koszt wysyłki. Taka kolejność.
Łopatologicznie. Wysyła na swój koszt, po czym gdy uznasz reklamację, musisz mu zwrócić tenże koszt wysyłki. Taka kolejność.
Co to za **piiip**nie "niezgodność towaru z umową".
Reklamacja - jedno słowo.
Niezgodność jest wtedy, gdy wysyłam majtki, a klient kupił stanik.
Jak kupił towar z napisem "nowy", to nie jest tam napisane "sprawny", bo sprzedający najczęściej wysyłają w fabrycznych, nie otwieranych opakowaniach i nie mają pojęcia, że część towaru może być wadliwa i reklamacje z tego tytułu przyjmują bez zająknięcia, więc gdzie tu niezgodność z umową panie mikro-konsultancie z al...coś.