W piątek kupujący zareklamował mi produkt z tytułu "towar niezgodny z opisem".
W treści napisał krótko "Łopatki nie mają 13 m"
Poprosiłem kupującego o uzupełnienie informacji "jaki mają wymiar i czy możliwe jest zrobienia zdjęcia" bo ja nic nie rozumiem.
Mijają 3 dni. Klient nie odpowiada. Allegro każe mi wybrać czy klient ma odesłać produkt czy nie.
Jak mam rozpatrzyć reklamację skoro nie znam powodu reklamacji?
Jak mam rozpatrzyć reklamację nie mając kontaktu z klientem?
Dzwonić nie będę ponieważ chcę mieć wszystko w formie pisemnej.
Wybierz bez odsyłania nie udzielił ci wpierw informacji i pamietaj odrzucić reklamację w 14dniu jak kontaktu nie będzie
@mako_poznan to jest automatyczna wiadomość, jeśli nie potrzebujesz odesłania przedmiotu, wybierz odpowiednią opcję (bez odsyłania), jeśli kupujący nie odpowie na Twoją wiadomość, możesz odrzucić reklamację. Pamiętaj proszę, że czas na wydanie decyzji masz do 6 lutego.
Ogólnie to jest kolejna durna rzecz jaką wymyśliło allegro, reklamacje. Komplikujecie tylko życie sprzedawcom ( którzy Was utrzymują). W wielu przypadkach proces reklamacji jest dość złożony, wymaga sprawdzenie towaru w serwisie producenta, niejednokrotnie kupujący nie ma racji, nie dostarczy towaru na czas itp.. a teraz dzięki Wam wie że nawet jak nie dostarczy produktu (co najczęściej jest niezbędne ) to i tak może skorzystać z POK i oddacie mu pieniądze obciążając sprzedawcę. Co wiecej nie ma możliwości odzyskania kosztów odebrania rzeczy od kupujacego jeżeli reklamacja jest bezpodstawna. I takich przykładów można przytaczać sporo. Przypominam Wam szanowne allegro że to Sprzedawca wybiera sposób rozpatrzenia reklamacji (z tytułu rekojmi... bo podstawy reklamacji też nie można u Was zdefiniowac poprawnie) w sposób najmniej uciążliwy dla Sprzedawcy. A Wy jako Allegro nie macie żadnych podstaw prawnych do orzekania w sprawach reklamacji i zasadniczno widzimy tu podstawy do zgłoszenia sprawy UOKiK.