anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słabej jakości naprawa produktu

szakalwnb
#2 Obserwator#

Dzień dobry,

Zakupiłam na allegro odstraszacz Parkside. Produkt niestety nie działał. Dodatkowo panel solarny był lekko ukruszony w rogu, zgłosiłam problem sprzedającemu, który zgodził się wymienić produkt. Sprzedający odesłał ten sam przedmiot po "naprawie". Panel solarny był w takim samym stanie. Natomiast klapka akumulatora została naruszona i pomalowana jakąś farbą w niechlujny sposób. Produkt ma być wystawiony na zewnątrz, aby odstraszacz zwierzęta tym samym ma być narażony różne warunki atmosferyczne. Martwię się, że szczelność tego produktu została naruszona po naprawach. Poza tym nie zamawiałam produktu w takim stanie - pomalowanego farbą. Założyłam dyskusję na allegro w której sprzedającego interesuje tylko czy produkt działa całkowicie omijając problem szczelności oraz wyglądu zewnętrznego produktu. Czy produkt po naprawie może wracać w gorszym stanie niż był przedtem, ale najważniejsze jest to, aby działał? Co jeśli produkt wystawie na zewnątrz i dostanie się do niego woda i przestanie działać?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Napisz że nie spełnia twoich oczekiwań i jest niezgodny z opisem w ofercie, żądasz wymiany na w pełni sprawny albo zwrotu środków.

oznacz moderatorów

szakalwnb
#2 Obserwator#

Teraz dostałam taką odpowiedź:

"Proszę Kupującego o weryfikację czy produkt działa prawidłowo i jest szczelny. Przedmiotem reklamacji może być stwierdzone niewłaściwe działanie produktu, a nie podejrzenie jego nieprawidłowości działania. Po weryfikacji proszę o informację w dyskusji."

Czyli dla allegro nie liczy się jak produkt wygląda po naprawie? Przecież nie kupowałam produktu niechlujnie malowanego farbą w ramach naprawy.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Trzeba było skorzystać z gwarancji producenta (dane kontaktowe były w instrukcji obsługi). Wymienili by na nowy (tego nie opłaca się naprawiać).

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@szakalwnb masz 2 lata na złożenie kolejnej reklamacji z rękojmi jak się zepsuje o nieszczelność? nie interesuje cię to zgłaszasz reklamację tej samej usterki i żądasz rabatu bo 2 x to samo, zepsuje się 3x możesz odzyskać kasę odstępujesz od umowy i tyle. Ma działać to działa o sposobie reklamacji decyduje sprzedawca wybrał naprawę jak zrobił to do kitu zepsuje się zaraz i będzie się bujał z kolejną

oznacz moderatorów