Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj otrzymałem sms od nadawcy DELIV z linkiem do potwierdzenia otrzymania środków za sprzedawany produkt. Zostałem przekierowany do strony wyglądającej jak strona allegro z danymi oferty którą wystawiałem, oraz możliwością potwierdzenia płatności. Po kliknięciu wybiera się Bank a następnie wymaga podania danych do logowania do banku.
Jakiś nowy sposób wyłudzania danych do logowania?
@krawmart Niczego nie podawaj, nic nie klikaj, niczego nie potwierdzaj, bo stracisz pieniądze. To próba oszustwa.
Dzięki. Tak przypuszczałem, ale wolałem się upewnić:)
Ostatnio wysyp takich maili z linkiem, aktywni oszuści.😁
@krawmart Dzięki za zgłoszenie! Dobrze, ze zachowałeś czujność. Czy masz możliwość wysłania mi zrzut ekranu, na którym widać ten link?
Niestety skasowałem tego SMS-a, a jak wchodzę przez historię przeglądarki to się nie otwiera ta strona. Jeżeli dostanę ponownie to wtedy zrobię zrzut ekranu.
To chyba oszustwo wraca, Bo właśnie otrzymałem najpierw dziwnego sms z linkiem i informacje na czacie ze zaraz ktoś potwierdzi sprzedaż. Mam zeskanowane. Tylko synchronizacja między telefonem, a laptopem trwa w onedrive w trudno określonym czasie. Dołączę jak sie pojawi
@marchello999 Czy możesz podać mi login konta, z którego otrzymałeś na czacie informację o potwierdzeniu sprzedaży?
Dzisiaj miałem taki sam przypadek. Najgorsze ze sms dostałem z tego samego nr co wszystkie kody jak się loguje na Allegro.
@slimacz Cześć. 🙂 Zabezpieczyliśmy już to konto. Na przyszłość nie podawaj proszę swojego numeru telefonu ani adresu mejlowego. Możesz mi również przesłać zrzut ekranu z widocznym linkiem (zablokujemy stronę).
Niestety usunąłem odrazu wiadomość , zmyliło mnie ze jest to z tego samego kontaktu co dostaje kody SMS do logowania.
Jak w nic nie wchodziłem i się nie logowałem z tej strony to mogę normalnie z tel korzystać? Czy mam go przywrócić do ustawień fabrycznych?
@slimacz Jeśli nie podałeś swoich danych do logowania w banku, to wszystko powinni być okej. Na wszelki wypadek przeskanuj urządzenie programem antywirusowym. 🙂
Dzięki:)
W pierwszym momencie usunąłem mobilne aplikacje bankowe i wyrejestrowałem urządzenie mobilne. Teraz jeszcze ściągnę antywirusa i przeskakuje telefon. Dzięki za pomoc👍👍👍
U mnie to samo, prosze o zablokowanie strony. Dzieki!