anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spadek sprzedaży

GIGAE-Commerce
#9 Pomysłodawca#

Hej! Od czwartku 23.05 do dziś mam nagły spadek sprzedaży, i chcę się dowiedzieć, czy to wszyscy tak mają, czy to tylko u mnie.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

GIGAE-Commerce
#9 Pomysłodawca#

I w dodatek mam jeszcze taki problem…

A8884A1B-47DE-4A96-968E-EEF69BA159A1.png

oznacz moderatorów

biuropablojdg
#10 Popularyzator#

Allegro coś dziś przysztrymiło 🙂 w czwartki z reguły siada u nas piątek i sobota to dwa najsłabsze dni. Ale o dziwo mamy spore wzrosty od kilku dni

oznacz moderatorów

GIGAE-Commerce
#9 Pomysłodawca#

U mnie słabsze dni to piątek i sobota, ale tym razem zaczęło wpadać mniej zamówień od czwartku… Mniej więcej o 70% mniej niż zwykle , i dziś też słabo 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

Koncówka miesiąca. już od jakiegos czasu po 20 każdego miesiąca jest troche gorzej

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Klienci poczuli powiew ciepła i wywiało ich spod komputerów .Wolą na co innego wydawać kasę . Teraz to chyba tylko to co jest na tę porę roku najbardziej potrzebne to jakoś jeszcze schodzi.

oznacz moderatorów

biuropablojdg
#10 Popularyzator#

też tak myślałem ale ten tydzień jest jakiś dziwny u nas. Dziś sobota, od zawsze najgorszy dzień. Pogoda była piękna. Z reguły była jakaś trauma, często nie było więcej jak 10 zamówień. Dziś na ten moment 30. 

oznacz moderatorów

GIGAE-Commerce
#9 Pomysłodawca#

A u mnie przed czwartkiem było 20-25 zamówień, i teraz 3 dzień już 6-8 drobniutkich. Mam nadzieje ze od poniedziałku to się poprawi. Bo na początku miesiąca trzeba płacić wszystkie faktury…

oznacz moderatorów

biuropablojdg
#10 Popularyzator#

zwykle takie spadki u mnie były spowodowane spadkiem punktacji w jakości sprzedaży. Ja z kolei od paru dni obserwuje jedną ciekawą rzecz która się powtarza. tak jakby algorytm sterował ile maksymalnie zamówień możesz dostać do konkretnej pory dnia. u mnie jest tak że od 00 do 9.00 pozwala na max 12-15 i nawet jeżeli dojdę do tego pułapu o 7 rano to jest jakby ktoś rozłączył internety. później coś rusza ok 11tej ale tylko na chwile. Później sprzedaż odblokowuje się kolejno ok 13.30 i 15.30. A jeżeli dojdę do poziomu 59 paczek nieważne czy o 18tej czy 20tej czy 22giej to wygląda to tak jakby allegro zdjęło moje oferty do końca dnia. i sprzedaż rusza dopiero po północy. i też to tak śmiesznie wygląda bo potrafi być cisza przez 2h po czym wpada 5 zamówień w ciągu 2 minut.

oznacz moderatorów

GIGAE-Commerce
#9 Pomysłodawca#

U mnie też tak jest! No w sumie jakość trzyma się powyżej 400pkt, to teczek nie jest to przyczyną

oznacz moderatorów

GIGAE-Commerce
#9 Pomysłodawca#

chyba*

oznacz moderatorów