anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawa o sprzedanie przedmiotu

Client:126941525
#7 Wielbiciel#

Witam. Sprzedałem przedmiot na allegro i wysłałem paczkę przez inpost podałem wszystkie informacje jego, i on odebrał ją ale ja nie mam za nią pieniędzy! Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:126941525 Wysłałeś nie otrzymawszy zapłaty? Czy może to było za pobraniem? Za mało danych podajesz. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak, to było za pobraniem 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:126941525 Kasa z pobrania nie przychodzi od razu, to trwa ze 2-3 dni robocze, albo i dłużej. Ale warto się upewnić w trackingu, czy na pewno dobrze wszystko wysłałeś. Pobranie powinno być uwidocznione w danych przesyłki 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A co jak minie te 2-3 dni albo dłużej i nie dostanę pieniędzy to co wtedy?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:126941525 Wysylka poza Allegro, na AL tylko masz etykietę InPost  I one box, zakup za pobraniem= podałeś konto do przelewu? zaznaczyłeś na paczce że to pobranie? Jak nie to kupujący dostał paczkę nie musiał niczego płacić.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Coś tu jest nie tak. Przez allegro na lokalnym nie wygenerujesz etykiety za pobraniem. A jeśli ją bezpośrednio przez inpost wygenerowałeś to powinieneś ścigać inpost, bo to oni kasę mają. Chyba, że coś pomyliłeś i to jednak nie była pobraniówka to kasę powinieneś mieć w zakładce finanse i sobie ja po aktywacji konta do wypłat samodzielnie wypłacić.

A tak w ogóle to wiesz, ze inpost kasę przesyła średnio w 5 dni roboczych?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzwoniłem już do inpost i powiedzieli mi że mam kontaktować się z sprzedawcą. Skontaktowałem się i powiedział że zapłacił i wszystko u niego gra. A tak wogóle minęło już 2 dni od sprzedania

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To żeś pojechał. Mówiłam średnio 5 dni ROBOCZYCH!!! I miałeś o tym informacje przy szykowaniu etykiety, gdzieś to tam pisało. Pamiętam, że nawet nie musiałam szukać tej informacji.

oznacz moderatorów