anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawdzajcie kwoty obciążeń jakie nakłada Allegro

SoyWax
#9 Pomysłodawca#

Sprawdzajcie swoje operaście na liście opłat prowizji i niby kosztów dostaw. Allegro celowo nie zespala i nie uwidacznia przy zamówieniu wszystkiego. Podam przykład. Sprzedaliście jakiś przedmiot. Od tego widnieje prowizja za sprzedaż niby tego przedmiotu. Oczywiście tak nie jest. Twierdzą że pobierają prowizję od sprzedaży ale w sumie pobierają prowizję od kosztu dostawy. Ich działania bazują na [edycja]. Do wartości sprzedaży wliczają koszt dostawy i od całości pobierają prowizję. Sprzedawca nie sprzedaje i nie zarabia przecież na dostawie. Tak działa ich nimi darmowa wysyłka dla klienta. Sprzedającego [edycja]  pobierając od tego prowizję i jeszcze częściowo obciążając sprzedającego za darmowy smart dla kupującego. Dziś doszukałem się na liście opłat które mi naliczyli DODATKOWA OPŁATA DPD 1,49. Jest to opłata za niby przekroczone kg. Przesyłka ważyła 5kg ale Allegro DPD twierdzi że ponad 10. No mają tupet. Celowo rozdzielają w zestawieniu koszty dostawy i koszty dodatkowe. Nie są one widoczne w samym zamówieniu gdzie widzicie pobraną prowizję. W ten sposób większość sprzedających jest [edycja]

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

majster_man
#14 Krzewiciel#

Jak wszyscy sprzedawcy się nie postawią to tak pozostanie. Ale nie samo allegro na świecie, może to lepiej że sprzedawcy nie przenoszą się na inne platformy. Mniejsza konkurencja a klient coraz częściej tam kupuje. Po prostu można dać bardziej konkurencyjne ceny.

oznacz moderatorów

X500_FASHION
#9 Pomysłodawca#

Dlatego nie ma sensu wysylac Allegro DPD bo pozniej ciagać sie z reklamacjami. Przy wiekszosci zamowien to jest dramat sprawdz wszystko a na rozpatrzenie reklamacji maja miesiac.

oznacz moderatorów

SoyWax
#9 Pomysłodawca#

Najlepsze jest to jak klamia ze to nie oni bo nie swiadcza uslug transportowych. A kto ma umowe z dod? Allegro ma umowe z dod. 

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@SoyWax  napisał(a):

Dziś doszukałem się na liście opłat które mi naliczyli DODATKOWA OPŁATA DPD 1,49. Jest to opłata za niby przekroczone kg. Przesyłka ważyła 5kg ale Allegro DPD twierdzi że ponad 10.

A jaka była waga gabarytowa? Od pewnego czasu przy Allegro DPD i  Allegro UPS masz dopłaty za przesyłki ponad 10 kg wagi rzeczywistej lub gabarytowej. Dlatego wywaliłem obie formy dostawy i zostawiłem tylko Pocztexa z kurierów Allegro Standard.

oznacz moderatorów

SoyWax
#9 Pomysłodawca#

Waga 5,5 Kg. Zawartosc kartonu to 5 kg wosku ktory klient zamowil i sam karton 30x25x15 cm wiec tu Allegro prowadzi oszustwo odbijania sobie kasy na sprzedawcy. To sa oszusci. 

oznacz moderatorów