Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przedmiot został wysłany i sprzedawca go odebrał jednak nie potrwierdził płatności w allegro i na moje allegro finanse pieniądze wciąż nie wpłynęły. Na wiadomości nie odpowiada. Jakie kroki należy podjąć w tej sytuacji?
Rozpocznij dyskusję ze sprzedającym i poproś w dyskusji pracownika Allegro o pomoc.
rozpocznij od dyskusji , a następnie POK
Ale ty wysłałeś przedmiot w ramach zwrotu/reklamacji do sprzedawcy i sprzedawca nie chce oddać pieniędzy? Czy to ty byłeś sprzedawcą i nie "sprzedawca" odebrał przedmiot a kupujący - tak by wynikało z kategorii tego posta.
Ja byłem sprzedającym [Nóż na steam].
No tak, typowe wyłudzenie. Nigdy nie wysyłaj niczego bez wpłaty. Teraz wyślij wezwanie do zapłaty i zgłoś sprawę na policję.
Jak mam wysłać wezwanie do zapłaty w momencie w którym jedyną daną jaką mam jest jej nazwa użytwownika?
Obawiam się, że ciężko będzie cokolwiek zrobić. Patrząc na liczbę podobnych oszustw i prób oszustwa, zapewne stoi za tym wszystkim osoba lub grupa osób, która konta robi na słupa i jakiekolwiek wezwania na policje ma głęboko w... Niemniej na pewno warto próbować odzyskać swoją własność.
@Deviee Wysłałeś przedmiot przed zapłatą? Wyślij mu mailem wezwanie do zapłaty i napisz w nim, że w przeciwnym przypadku zgłosisz sprawę wyłudzenia na policję. Wyznacz termin zapłaty. Jeżeli nie zapłaci, zgłoś sprawę na policję. Czasem jeden telefon, jedno pismo z komisariatu do kupującego wystarcza aby dokonał zapłaty.
Skąd mam wziąć jej mail?
Nie masz nic, żadnego potwierdzenia zakupu, żadnych danych? Jak się kontaktowałeś? Gdzie wysłałeś?
Wysłem przedmiot na steam a na allegro lokalnie prowadziłem konwersajcę w wiadomościach.
Generacja Z, to pokolenie ludzi urodzonych w Polsce po 1995 roku, którzy aktualnie wkraczają na rynek pracy. ... Nazywani są także pokoleniem Zombie
Jaki to ma związek w tym postem?
Może z postem nie, ale z jego autorem na 100%
Bo zaufałem kupującemu?
W sklepie biorąc towar z półki i odchodząc ze sklepu nazywają to kradzież, a nie zaufanie 🤣
Dalej nie rozumiem. Czyli osoba urodzona po 95 to osoba, którą można oszukać na nóż z gry? Rocznik 94 ma immunitet? 😂
Po prostu na siłę za szybko chciałem sprzedać zamiast czekać na ewentalnego nowego chętnego...
hmmmm, no w tym przypadku to osoba, która jest sprzedającym, a mimo to kupującego nazywa sprzedającym, która wysyła przedmiot nie otrzymując za niego zapłaty, a dodatkowo wysyła i nie wie komu.