Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Co w takiej sytuacji? Mogę nie przyjąć zwrotu? Mam go przyjąć dla świętego spokoju, żeby nie dostać negatywa? Jak dostanę negatywa z takiego powodu, to allegro mi go usunie?
Na aukcji mam zaznaczone:
Nie przyjmuję zwrotów od firm (nie dotyczy jednoosobowych działalności gospodarczych w przypadku, o którym mowa w art. 7aa Ustawy o prawach konsumenta w zw. z art. 385(5) kodeksu cywilnego)
https://allegro.pl/oferta/akumulator-milwaukee-m18hb5-5-18-v-5-5-ah-12083586084
Kupujący zakupił jeszcze ładowarkę:
https://allegro.pl/oferta/szybka-ladowarka-milwaukee-m12-18fc-12083602402
Ale jej już nie zwraca.
Działalność kupującego to:
CEIDG - Osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą
A kto rozstrzygnie że zakupił na działalność albo nie? Ty > sąd ! a negatywa nie usuną, zależy jak go opisze ale jak zaniży gwiazdki to z całą pewnością że usuną. Musisz sam wiedzieć co zrobić.🤔
LEW433 cenzura działa błyskawicznie / usunięto wpis dotyczący negatywów
😡 a już myślałem że się obraziłaś!🤗
ja nigdy się nie obrażam / po jakiego? nawet nie wiem czy wolno się tu obrażać / może to nie jest poprawne politycznie?
Nie musisz przyjmować, jeśli uważasz, że zakup to narzędzia jego pracy. Jeśli on się z tym nie zgodzi to pozostaje mu chodzić swoich praw przed sądem.
Negatywa allegro nie usunie, bo ich zdaniem klient może Ci nawet *&&%$ na głowę byle by bez przekleństw.
Jak kupił to na FV na firmę, to prawo do zwrotu mu nie przysługuje (jest to jak najbardziej narzędzie jego pracy, a właściwe to części do narzędzi). Zwrot w przypadku zakupu na firmę przysługuje wtedy, kiedy zakupiony przedmiot nie jest ani towarem, którym kupujący handluje, ani narzędziem jego codziennej pracy. Przykładowo jakby kupił, powiedzmy monitor do kompa, to miałby prawo do zwrotu (nie jest to przedmiot związany z tego działalnością, ani narzędzie jego pracy).
@TOMKAR-NARZEDZIA decyzja odnośnie do przyjęcia lub nie tego zwrotu należy do Ciebie. Tak jak wskazali inni. Masz prawo odmówić zwrotu w takiej sytuacji, jednak kupujący ma prawo do subiektywnej opinii.
Wobec tego pytam, czy usuniecie negatywny komentarz za coś takiego?
zapomnij 😂
jak widzisz z wypowiedzi powyżej allegro twierdzi,
że Kupujący łamiący warunki umowy ma prawo
do publicznej opinii krytykującej Sprzedawcę
za to, że przestrzega zawartej umowy
dyrektywa omnibus. art 212 lub 216 k.k. się przecież nie liczy