Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
Dostałem wiadomość od potencjalnego klienta, że chciałby kupić ode mnie kilka niewielkich przedmiotów z różnych aukcji, ale za każdy dolicza mu się koszt wysyłki. Jak zrobić by zapłacił on za wysyłkę tylko raz?
Zmienić cenniki dostaw, wpisując w nich większą ilość przedmiotów.
Zakładka "moja sprzedaż", a później "ustawienia sprzedaży" i "ustawienia dostawy".
Ja mam problem jak opisany wyżej. w ustawieniach jest 15 pozycji w 1 dostawie, a nalicza za każdą oddzielnie, nawet jeśli tylko 3 pozycje. 😖
Dzięki!! działa. Ja zrozumiałem że to cena za kolejną paczkę. oops. 😁
Najprościej - niech kupi i nie płaci przez Allegro, tylko uzgodni z Tobą koszt wysyłki, a potem niech zapłaci bezpośrednio na Twój rachunek bankowy. Wpłaty przez Allegro Finanse nie są obowiązkowe.
@BeyondBargains Można zrobić tak, jak napisali @konto zamknięte i @xyz96 ale możesz też napisać klientowi, że po prostu zwrócisz mu różnicę w kosztach wysyłek, gdy poda Ci nr swojego konta bankowego.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere a zdajesz sobie sprawę, że po tych zmianach od 1.06 Allegro nalicza prowizję od kosztów wysyłek? Bo wnioskuję, że chcesz aby klient naklikał wszystko po kolei, zapłacił tyle ile wyjdzie, a resztę za wysyłki (np. 50zł bo załóżmy wyszłoby 60zł, a koszt 1 paczki to 10zł) sprzedawca zwrócił na konto? Może dojść do sytuacji, że ten sprzedający dopłaci do takiej transakcji. Dlaczego? Bo z tego co już tutaj ludzie pisali, Allegro nie zwraca prowizji od tych kosztów, jeśli klient nawet finalnie zbije zamówienie w 1 i np. skorzysta ze SMART.
Sad, but true 😕
@konto zamknięte Zdaję sobie sprawę - zapomniałem o tym cholerstwie:/ A mogło być tak pięknie😥
Więc jest inny sposób: można dogadać się z kupującym tak, żeby przed zapłatą udostępnić mu opcje wpisania własnego kosztu wysyłki. Proteza, bo proteza, ale zawsze coś.
PS "Sad, but true" - dobry kawałek🤘
@konto zamknięte Chyba "usunęło" Ci posta.
@Knowhere cenzura na Allegro musi być 🙂 Szkoda, że tak od razu nie usuwają sprzedawcom bezpodstawnych komentarzy...
Dwulicowość Allegro 🙂
@Knowhere Patrząc na działanie Allegro, to jest normalnie "Unforgiven" 😉
No, ale dla nich liczy się tylko prowizja. "Nothing else matters" 😉