Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Po raz pierwszy ktoś u mnie kupił produkt z opcją kuriera.
W zakładce ZAMÓWIENIA nie widzę żadnych zamówień od kupujących.
Czy muszę wysyłać paczkę korzystając z allegro czy jeśli jestem na sprzedaży lokalnej mogę, a właściwie powinienem wysłać paczkę na własną rękę oraz jedynie powiadomić kupującego że paczka została nadana (wysłać nr listu przewozowego)
Zapłaciłem ogromną prowizję za sprzedaż, a wsparcia od allegro nie widzę:/
Proszę o pomoc
widzę informację w zakładce allegro lokalne. Chodzi mi o to, że nie mam opcji wysyłki paczki kurierem przy pomocy allegro, a prowizję zapłacę za sprzedaż. Rozumiem w takim razie, że wysyłam paczkę na własną rękę jedynie informując kupującego, że paczkę nadałem
Nadajesz na własną rękę. Prześlij tylko kupującemu numer listu przewozowego w wiadomości na allegro.
Tak myślałem.
Z drugiej strony to po co płaci się prowizję dla allegro skoro wszystko pozostaje w gestii sprzedającego:/
Allegro oferuje usługę znalezienia kupującego i ogólną obsługę transakcji - za to płacisz.
Przez allegro możesz generować listy przewozowe dla niektórych rodzajów przesyłek - tych z ,allegro’ w nazwie.
Dziękuję za informacje!
To w takim razie przerażające powizje allegro pobiera przy transakcjach z kurierem w których nie pośredniczy 😕
Raz jeszcze dziękuję za pomoc
Z ciekawości - jeśli mogę zapytać - ile % prowizji Ci wyszło?
@chris_cover chyba se żarty robisz, płacisz 4,9 % elektronika lub 7,9 % pozostałe ? ja mam na zwykłym prawie 16 % to jest dopiero zdzierstwo 🙂
Ale z drugiej strony nikt nie zmusza, zawsze możesz ogłoszenie powiesić na płocie 😄
@kostas11 @Nie wspominając o tym że w niektórych kategoriach jest 20% 🙊