anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż lokalna - brak w zamówieniu od sprzedających

chris_cover
#7 Wielbiciel#

Witam.

Po raz pierwszy ktoś u mnie kupił produkt z opcją kuriera.

W zakładce ZAMÓWIENIA  nie widzę żadnych zamówień od kupujących.

Czy muszę wysyłać paczkę korzystając z allegro czy jeśli jestem na sprzedaży lokalnej mogę,  a właściwie powinienem wysłać paczkę na własną rękę oraz jedynie powiadomić kupującego że paczka została nadana (wysłać nr listu przewozowego)

Zapłaciłem ogromną prowizję za sprzedaż, a wsparcia od allegro nie widzę:/

Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

komis-bell
#21 Demiurg#

Jeśli sprzedałeś na zwykłym allegro to wszystko znajdziesz TUTAJ
Jeśli na lokalnie to TUTAJ

Jeśli zamówienia nie widzisz ani tu ani tu to może to być próba wyłudzenia. 
Pamiętaj, że status zamówienia - jeśli jest widoczne - musi widnieć jako opłacone. 

oznacz moderatorów

chris_cover
#7 Wielbiciel#

 widzę informację w zakładce allegro lokalne. Chodzi mi o to,  że  nie mam opcji wysyłki paczki kurierem przy pomocy allegro, a prowizję zapłacę za sprzedaż. Rozumiem w takim razie, że  wysyłam paczkę na własną rękę jedynie informując kupującego,  że paczkę nadałem 

Screenshot_20231125-180134_Allegro.jpg

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Nadajesz na własną rękę. Prześlij tylko kupującemu numer listu przewozowego w wiadomości na allegro. 

oznacz moderatorów

chris_cover
#7 Wielbiciel#

Tak myślałem.

Z drugiej strony to po co płaci się prowizję dla allegro skoro wszystko pozostaje w gestii sprzedającego:/

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Allegro oferuje usługę znalezienia kupującego i ogólną obsługę transakcji - za to płacisz. 
Przez allegro możesz generować listy przewozowe dla niektórych rodzajów przesyłek - tych z ,allegro’ w nazwie. 

oznacz moderatorów

chris_cover
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za informacje!

To w takim razie przerażające powizje allegro pobiera przy transakcjach z kurierem w których nie pośredniczy 😕

Raz jeszcze dziękuję za pomoc

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Z ciekawości - jeśli mogę zapytać - ile % prowizji Ci wyszło?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@chris_cover chyba se żarty robisz, płacisz 4,9 % elektronika lub 7,9 % pozostałe ?  ja mam na zwykłym prawie 16 % to jest dopiero zdzierstwo 🙂

Ale z drugiej strony nikt nie zmusza, zawsze możesz ogłoszenie powiesić na płocie 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@kostas11 @Nie wspominając o tym że w niektórych kategoriach jest 20% 🙊

oznacz moderatorów