Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Kupujący chce odebrać przedmiot z mojego punktu odbioru i zapłacić gotówką.
Jak mam powiadomić o tym allegro aby naliczyli sobie opłaty i oznaczyć że jedna sztuka została sprzedana?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Ale kupił na Allegro, czy chce kupić poza Allegro? Kliknął Kup teraz?
Jeśli kupił na Allegro, nie musisz o niczym powiadamiać, opłaty będą naliczone automatycznie.
Jeśli chce kupić poza Allegro, też nie musisz powiadamiać. Nie ma obowiązku kupować tylko na Allegro.
Właśnie nie chce zapłacić na allegro tylko gotówką przy odbiorze.
Ofertę znalazł na allegro, skontaktował się ze mną za pośrednictwem allegro więc uważam to za sprzedaż na allegro.
@sklepgeronimopl Nie, to nie będzie sprzedaż na Allegro. Niech normalnie kupi u Ciebie i zapłaci gotówką. O niczym nie musisz informować Allegro. Nie musisz wtedy płacić prowizji.
Ustaw w aukcji odbiór osobisty. Jeżeli kupi przez portal allegro, prowizja naliczy się automatycznie. Jeżeli klient wejdzie przez drzwi i kupi coś za gotówkę czy płatne kartą, to nie bardzo rozumiem po co chcesz płacić prowizję ? Za co ? Allegro pobiera prowizję za sprzedaż przez ich portal a nie za transakcje z "ulicy"
Reasumując.
Wysłał zapytanie o przedmiot przez allegro ponieważ przedmiot jest wystawiony.
Przez allegro umówił się na odbiór osobisty i płatność gotówką przy odbiorze.
Uważacie że w takim przypadku nie muszę powiadamiać allegro i płacić prowizje?
Nawet nie mogę znaleźć nigdzie takiej opcji żeby zjechać ze stanu tej sztuki i kliknąć odebrane osobiste zapłacone gotówką.
@sklepgeronimopl Absolutnie nie musisz o niczym powiadamiać Allegro. To Twoja sprawa co sprzedajesz poza serwisem. Wielu sprzedawców nawet zabiega o to, aby zdobywać kupujących spoza Allegro, by nie płacić prowizji.
Ze stanami magazynowymi na pewno sobie poradzisz, możesz edytować aukcję i zmieniać ilość dostępnych sztuk 🙂
Ok.
Dzięki za odpowiedzi.
Poradzę sobie z ilością sztuk. 😉