Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupiłem wczoraj na Allegro Lokalnie produkt. Kupiłem wczoraj więc daje czas sprzedającemu na wysyłkę. Problem jest ponieważ sprzedający nie odpisuje na SMS, nie odbiera i nie odpisuje na wiadomości allegro. Nie wiem więc czy paczka zostanie nadana dzisiaj, jutro czy nigdy nie będzie! Przez to że nie wiem kiedy mi nada nie wiem czy zakładać jej dyskuje o zwrot pieniędzy czy nie. Jak mówiłem produkt kupiłem 09.09.25 o godzinie 20 więc daje sprzedającemu czas. Proszę jednak o porade co zrobić czy czekać (a jak czekać to ile) czy zakładać dyskusje czy jest jakiś sposób dogadania sie
@zdun112 na lokalnie, to on ma 7 dni na wysyłkę, więc na dyskusję trochę za wcześnie😉
Pokaż link z jakiego to kupiłeś czy nie oszustwo . Ma 7,dni na wysyłkę na prawdziwym lokalnie
Witam.
Możliwości są dwie.
1) "Kupiłeś" na podrabianej stronie Allegro Lokalnie i wtedy nic Ci nie pomoże.
2) Osoba od której kupiłeś, to "okazjonalny" sprzedawca, który się jeszcze nie zorientował, że coś sprzedał.
Jeśli masz zakup widoczny w MOJE ALLEGRO LOKALNIE / MOJE ZAKUPY / KUPIONE to nie ma się co gorączkować - pieniądze niemal na pewno nie przepadną, bez względu na dalszy rozwój wypadków.
Piszesz "daje sprzedającemu czas", ale robisz to następnego dnia po zakupie, więc mijasz się z prawdą, bo raczej nie dajesz mu czasu. Jeśli w ofercie nie było napisane inaczej, to sprzedawca ma 7 dni na wysyłkę, a Ty go bombardujesz wiadomościami i chcesz zakładać dyskusję na długo przed upływem terminu.
Osoba od której kupiłeś, to być może "okazjonalny" sprzedawca, co to wystawił produkt dawno temu i nawet się jeszcze nie zorientował, że coś sprzedał. A że nie odpisuje i nie odpowiada, przez kilka/kilkanaście godzin to nic nadzwyczajnego. Może sprzedawca to przedstawiciel "starszego pokolenia" co to do swojej komórki przyklejony nie jest, albo jest w pracy/szpitalu i nie może odebrać, albo zostawił telefon w domu/samochodzie i chwilowo nie ma go pod ręką...
Poza tym, Twoja płatność mogła jeszcze nie dotrzeć do sprzedawcy, choć od Ciebie już wyszła, a wtedy on nawet nie jest informowany przez Allegro, że ktoś próbuje dokonać zakupu w jego ofercie. Zobacz co masz w mailach. Powinno być "Dziękujemy za wpłatę." gdy sprzedawca otrzymał środki , lub "Dokończ płatność" / "Zakup czeka na Twoją płatność" / "Twoje zakupy czekają!" gdy środki jeszcze nie trafiły do sprzedawcy.
To że ktoś nie odbiera natychmiast telefonu, czy nie odpisuje na wiadomości natychmiast nie musi oznaczać że transakcja nie zostanie pomyślnie sfinalizowana.
Nie musi, ale może, bo ostatnio wiele jest "zakupów" na fałszywych stronach Allegro.
Jeśli zakupu nie ma w MOJE ALLEGRO LOKALNIE / MOJE ZAKUPY / KUPIONE, a był opłacany blikiem i robiony z podesłanego linku od sprzedawcy, którego znalazłeś na innych portalach ogłoszeniowych, czy w necie, to niemal na pewno masz problem.
Sprawdź w banku tytuł płatności. Jeśli w tytule nie ma "Allegro", tylko jest "wypłata w bankomacie", czy nazwa strony do zakupu kryptowalut, to niestety kasa przepadła i nic się już nie da zrobić.
Można, a nawet powinno się sprawę zgłosić na policję, ale szansa że znajdą sprawcę i odzyskają środki jest bliska zera. Bank też raczej nie pomoże. Ani Allegro, bo to nie ich strona była.
Pozdrawiam. Marek.
@zdun112 widzę ten zakup na Allegro Lokalnie, natomiast proszę uzbroić się w cierpliwość. Sprzedający ma 7 dni na wysyłkę.