anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Towar zwrócony

Cygan145
#1 Nowicjusz

Dzień dobry 

Pisze  kolejny raz i nikt nie reaguje  z allegro , została zakupiona sokowirówka którą nie mogłem odebrać więc wróciła się z powrotem do nadawcy . Od nadawcy dostałem informacje że środki zostały zwrócone a na stronie allegro nadal mam informacje do zapłaty . Proszę o załatwienie sprawy od tak dawna jestem klientem i pierwszy raz coś takiego się przydarzyło. Mogę zapłacić ale nie wiem dlaczego mam płacić za coś czego nie mam.  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Cygan145 Mogę zapłacić ale nie wiem dlaczego mam płacić za coś czego nie mam.  

Jak jest termin to zapłać, zakup i kredyt to dwie różne umowy, jak rozliczą zwrot to Ci zwrócą nadpłatę, inaczej zablokują Ci Pay 😞

Cygan145
#1 Nowicjusz

Dziękuję 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Cygan145 zwrot środków został poprawnie zlecony 30.07. Już wyjaśniam co się tutaj zadziało: 
Zapłaciłeś teraz 181.82 PLN prawda? 
Wynika to z tego, że kiedy kupowałeś sokowirówkę kupiłeś też inne przedmioty w tej transakcji: 
- Wella Color Touch Farba (także zwrócone)
- IVECO DAILY TURBO DAILY
- IVECO DAILY UNIJET OE ODBÓJ
Za te wszystkie zakupy (wraz z sokowirówką) zapłaciłeś Allegro Pay na jednej umowie kredytowej. Po zwrocie sokowirówki i farby sprzedawcy zwrócili środki za te produkty i ta kwota została odjęta od ogólnej kwoty do zapłaty. Pozostała jedynie zapłata za Iveco w wysokości 181.82 PLN.
Podsumowując: Kupiłeś produkty o łącznej wartości 613,16 PLN, na tyle opiewała umowa kredytowa Allegro Pay, po zwrocie od sprzedawców pozostała do spłaty kwota za pozostawione produkty to 181.82 PLN, którą obecnie uregulowałeś. 
Mam nadzieję, że te wyjaśnienia pomogą 🙂 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Cygan145
#1 Nowicjusz

Dziękuje za informacje na koncie allegro nadal widnie do zapłaty  to wszystko do zapłaty .

Już zrezygnowałam z odroczonej płatności , jest to dziwne że od sprzedającego mam informacje o zwrocie środków a  allegro nie reaguje .

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Cygan145 nie powinno Ci się to wyświetlać jako do zapłaty, jeżeli zrealizowałaś płatność za ten ostatni produkt. Jaką kwotę do zapłaty widzisz? Czy możesz podesłać zrzut ekranu z panelu Allegro Pay gdzie wywietlają sięte zakupy do zapłaty? Niestety na forum nie możemy sprawdzić Twoich umów Allegro Pay, jedynie zamówienia. Dlatego jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości i chciałabyś żeby umowy zostały zweryfikowane przez doradcę, konieczny jest kontakt przez formularz

Alicja
oznacz moderatorów

Cygan145
#1 Nowicjusz

Dziękuje już za informację , nie będę więcej pisać i wyjaśnić poczekam na rozwiązanie przez allegro .  

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Cygan145 w razie gdybyś potrzebowała jeszcze pomocy, daj znać 🙂 

Alicja
oznacz moderatorów