Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich,
jako początkujący sprzedawca wpadło mi fajne zamówienie, no ale pojawił się problem wysyłki.
Rozchodzi się o dość duży worek treningowy -150cm x 40cm i 50kg
Hurtownia z tego co się zorientowałem wysyła je na pół-paletach czy ćwierć-paletach - koszt wysyłki dla tego zamówienia przez hurtownię to 70zł - ok - zysk ze sprzedaży pójdzie niestety na tą wysyłkę ale mając na uwadze klienta nie będę kombinował tylko ogarnę tak żeby było dobrze dla niego.
Teraz pytanie - jak zmienić cennik dostawy, na przyszłość, żeby ten koszt się naliczał klientowi podczas zakupu?
może to ale nie wiem na 100 %
czy nie jest zgrzytem dla klienta jeśli oczekuje np na DHL Palety a przyjeżdża DPD (tak wysyła akurat ta konkretna hurtownia)?
wybierz po prostu przesyłkę kurierską lub "Dostawa przez sprzedającego" i nadasz sobie tą firmą, którą sam wybierzesz
To są metody Allegro, lepiej wybierz zakładkę "Metody dostawy rozliczane na umowie własnej" i tam ,możesz wybrać ale nie musisz przewoźnika i wpisać własną kwotę za dostawę.
Dzięki, o to mi chodziło!
Pamiętaj jeszcze o tym, że od przesyłki też zapłacisz prowizję, przyjmij to w kalkulacji kosztów 😏