anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawianie cennika dostaw dla "Nadgabarytu" - czy to wymiar czy waga - jak to poprawnie ustawić?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Kerbo-Shop
#1 Nowicjusz#

Witam wszystkich,

jako początkujący sprzedawca wpadło mi fajne zamówienie, no ale pojawił się problem wysyłki.

Rozchodzi się o dość duży worek treningowy -150cm x 40cm i 50kg

Hurtownia z tego co się zorientowałem wysyła je na pół-paletach czy ćwierć-paletach - koszt wysyłki dla tego zamówienia przez hurtownię to 70zł - ok - zysk ze sprzedaży pójdzie niestety na tą wysyłkę ale mając na uwadze klienta nie będę kombinował tylko ogarnę tak żeby było dobrze dla niego.

Teraz pytanie - jak zmienić cennik dostawy, na przyszłość, żeby ten koszt się naliczał klientowi podczas zakupu? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
KIKOPIKO
#11 Animator#

może to ale nie wiem na 100 % Zrzut ekranu 2025-03-01 153225.png

oznacz moderatorów
Kerbo-Shop
#1 Nowicjusz#

czy nie jest zgrzytem dla klienta jeśli oczekuje np na DHL Palety a przyjeżdża DPD (tak wysyła akurat ta konkretna hurtownia)?

oznacz moderatorów
budowlaniec2019
#11 Animator#

wybierz po prostu przesyłkę kurierską lub "Dostawa przez sprzedającego" i nadasz sobie tą firmą, którą sam wybierzesz

oznacz moderatorów
budowlaniec2019
#11 Animator#

To są metody Allegro, lepiej wybierz zakładkę "Metody dostawy rozliczane na umowie własnej" i tam ,możesz wybrać ale nie musisz przewoźnika i wpisać własną kwotę za dostawę. 

oznacz moderatorów
Kerbo-Shop
#1 Nowicjusz#

Dzięki, o to mi chodziło!

oznacz moderatorów
budowlaniec2019
#11 Animator#

Pamiętaj jeszcze o tym, że od przesyłki też zapłacisz prowizję, przyjmij to w kalkulacji kosztów 😏

oznacz moderatorów