Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Mam takie pytanie, na które po części może sobie sam odpowiem, ale może ktoś mi bardziej wyjaśni i doprecyzuje jak to dokładnie działa?
Kiedyś na innym koncie gdzie miałem dużo zamówień i tytuł super sprzedawcy mi to działało w miarę dobrze i po ustawieniu godzin granicznych do 10:00 czy 12:00 oznaczenie dostawa jutro znikało automatycznie.
Teraz mam nowe konto i kilka innych gdzie w ostatnim czasie sprzedaż była niewielka po 10-20 zamówień na miesiąc i ta opcja nie działa prawidłowo. Pomimo, że ustawiłem sobie godziny graniczne na 10:00 to jest już po 12:00, a nadal klient widzi dostawę na jutro.
Dlaczego tak to działa? Kiedyś wydawało mi się, że czytałem, że żeby to działało poprawnie to muszę mieć więcej zamówień, żeby system brał to pod uwagę. A przy małej ilości zamówień system sobie sam coś wyświetla, tylko dlaczego na moją niekorzyść? Po co oszukiwać klienta?
No i w takim razie co w moim przypadku sobie system bierze pod uwagę i o której godzinie ta dostawa na jutro zniknie? Ostatnio chyba zniknęła coś koło 13-14, pomimo, że była ustawiona godzina graniczna na 8:00 rano. Czy ktoś mi to może jakoś wyjaśnić?
Sytuacja jest też o tyle głupia, że teraz albo pozostanę przy tej opcji i będę wprowadzał klientów w błąd, albo pozostaje mi ustawić dostawę na 2 dni robocze. Bez możliwości takiej, że klient będzie widział dostawę pojutrze, co jest bez sensu. Bo mam do wyboru, albo dostawa na jutro albo dopiero na czwartek, czyli dopiero za 3 dni. A bez problemu jestem w stanie wysłać paczkę jutro i będzie u klienta na środę, ale takiego wyboru już nie mam. Albo na jutro z wprowadzaniem klienta przez parę godzin w błąd, albo dopiero za 3 dni. 😕
Z góry dziękuję.
@comfoshop24 u wszystkich przewoźników ustawiłeś godzinę graniczną ? , zwróć uwagę na DHL w ramach AD
U wszystkich nie, w ustawieniach dostaw mam Inpost Kurier i Paczkomaty, Allegro One Box, Punkt (DPD, UPS), Orlen Paczka, zwykły kurier DPD i UPS. Więc zmieniłem tylko tych co powyżej napisałem. Więc nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale spróbuję zmienić wszystkich.
Ale teraz zmieniłem tego DHL i wskoczyła od razu dostawa pojutrze. 🙂 Muszę to jeszcze sprawdzić na innym koncie czy to faktycznie rozwiązuje ten problem.
To jednak nie było to, codziennie o którejś tam godzinie po południu znika to oznaczenie dostawa jutro automatycznie, ale nie ma to nic wspólnego z tym co ja ustawiam.
Teraz zauważyłem jeszcze jedną rzecz, że u innych jest wyświetlana godzina do której trzeba zamówić produkt, żeby dostawa była na jutro. U mnie ta godzina w ogóle nie jest wyświetlana, tylko po prostu dostawa jutro.
Coś czuję, że to jednak chodzi o to, że mam póki co za mało zrealizowanych zamówień i system sobie to przelicza wg swoich upodobań. Bo jak już mówiłem, coś gdzieś kojarzę, że o tym tu pisano, ale wtedy nie oferowałem wysyłki tego samego dnia, więc jakoś bardzo się tym nie interesowałem. Może ktoś może potwierdzić, że to o to chodzi?
Udało mi się to znaleźć i faktycznie miałem rację...
"Oprócz tego musisz spełnić poniższe warunki:
Szczerze mówiąc strasznie to krzywdzące dla początkujących, człowiek chce szybko wysyłać od początku, ale musi się ograniczać, bo z automatu przypisuje mu się jak najpóźniejsze godziny z dostawą na jutro, co często jest niemożliwe do wykonania i zamiast się zbliżyć do poprawnego oznaczenia wysyłek, to prędzej można się od tego oddalić i popsuć sobie jakość sprzedaży. Ale ok jakoś to będzie... 😉