anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usuniete oferty

opelaudi
#7 Wielbiciel

Usuniete oferty. Witam duzo moich ofert zostalo usunietych nie rozumiem z jakiego powodu allegro twierdzi ze mam dubla takiej oferty ale ja wciaz nie rozumiem bo to nie jest zgodne z prawda wedlug mnie to nie sa duble tylko kolejne warianty tej samej czesci.

przykład MASKA POKRYWA STALOWA JEEP RENEGADE BU 09.14R- LAKIER 876 id 18780840552 maske do tego auta w tym kolorze lakieru mam tylko raz wystawiona. jak mam wystawiac te oferty zeby system je widzial jako rozne?

przyklad numer dwa i try

MASKA POKRYWA ALUMINIOWA JEEP COMPASS MP II 2 06.17R- LAKIER PW3 nr: 18780617942 2650,00 zł 1000 wizyty: 1 sprzedane: 0 obserwujący: 0 allegro.pl allegro.cz allegro.sk allegro.hu szczegóły zakończona popraw błędy Połączono

MASKA POKRYWA STALOWA JEEP COMPASS MP II 2 06.17R- LAKIER PXR nr: 18780597569

Moje produkty sa z kategorii motoryzacja mam przykladowo 5 lamp takich samych ale roznych producentów depo ulo magneti mareli tyc. jak mam to wystawiac by to bylo widziane jako rozne produkty? przeciez one maja takie same parametry oprocz producenta

. chcialem jeszcze zapytac o pole numer katalogowy w moich ofertach z jakiegos powodu zostal skrocony wszedize do 25 znakow??????????????????

czy nie powoduje to wieksze laczenie sie ofert w te same produkty przyklad w ofercie 18780617942 pole numer katalgowy czesci jego zawartosc to MASKA POKRYWA ALUMINIOWA kiedys bylo to allegro automatycznie skrocilo zawartosc pola tak mam w wielu ofertach MASKA POKRYWA ALUMINIOWA JEEP COMPASS MP II 2 06.17R- LAKIER PW3

opelaudi_0-1789501841696.png

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@opelaudi 

System rozpoznaje oferty jako duplikaty, gdy mają bardzo podobne parametry i opisy. Aby system traktował je jako różne produkty, proszę, aby każda oferta miała wyraźnie zaznaczone różnice, np. w nazwie, opisie i numerze katalogowym, szczególnie jeśli różnią się producentem.

Proszę, abyś w nazwie i opisie oferty uwzględnił wszystkie istotne cechy, takie jak materiał, kolor lakieru oraz producent. To pozwoli systemowi rozróżnić warianty i nie łączyć ich jako duplikaty.

Co do pola numer katalogowy, jest ono ograniczone do 25 znaków, aby zachować przejrzystość i spójność danych. Proszę, abyś w tym polu umieszczał najważniejsze informacje identyfikujące produkt, np. numer producenta lub unikalny kod.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

opelaudi
#7 Wielbiciel

Dzięki szkoda poniewaz ograniczenie pola do 25 znaków popsuło moja bazę danych czy da się to naprawić mam 100 tys ofert 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@opelaudi 

Przekażę sugestię do odpowiedniego zespołu.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

opelaudi
#7 Wielbiciel

ok dziekuje obawiam sie ze moja praca pojdzie gdzies. . .

bo jak wystawialem blotnik to pisalem tak

Blotnik lewy MODEL AUTA lakier Z40R

i ten sam tytul wklejalem do numeru katalogowego, nie wiem czy to jest zgodne z allegro ale zauwazylem ze jesli do kazdego blotnika w kolorze wklejal bym numer katalogowy to usuwali by mi aukcje

czy moglbym prosic o analize czemu te aukcje zostaly usuniete allegro twierdzi ze juz mam takie wystawione. to nie prawda w konkretnym kolorze mam tylko raz miniaturki sa inne i lakier w tytule jest inny podaje id, tu wlasnie nie potrafie w praktyce zastosowac porad ktore zostaly podane w tym watku.

18780597569

18780617942

oznacz moderatorów