anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzone opakowanie, a brak sensownego wyboru w sekcji "Stan"

SPHayWay
#9 Pomysłodawca

Sprzedaję pasze w workach, przychodzą mi na paletach i czasem wiadomo, są jakieś sztuki uszkodzone w transporcie. Chciałabym takie produkty wystawić odpowiednio opisane, jednak to, co jest w formularzu nie ma sensu. Żeby ustawić opakowanie jako "uszkodzone" muszę wybrać stan "Używany" (są tylko dwie opcje, "Nowy" i "Używany") no ale produkt nie jest używany, przecież nie dałam części tej paszy swojemu koniowi a resztę chcę sprzedać xD jest nowy, pełnowartościowy, w oryginalnym opakowaniu, ważący tyle, ile powinien, jedyne worek jest uszkodzony. Gdy próbuję poinformować klienta w opisie i tytule oferty, ale wstawiając produkt jako nowy (BO JEST NOWY) to nie można ustawić stanu jako "uszkodzone". W takim razie pozostaje mi jedynie ustawienie tego jako "Używany", co ma się nijak do stanu faktycznego. Mało tego, przy porównaniu cen po kliknięciu na produkt "z drugiej ręki" (bez sensu xD), oferta się nie wyświetla, a zamiast tego wyskakuje "Wygląda na to, że nie mamy tego, czego szukasz.", a więc potencjalny klient nie ma możliwości w ten sposób znaleźć mojej oferty.

Czy możecie dodać opcję ustawienia produktu jako nowy, ale w uszkodzonym opakowaniu? I proszę o naprawienie wyświetlania się tej oferty.

SPHayWay_0-1763041221202.png

SPHayWay_1-1763041268864.png

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@SPHayWay z definicji produkt nowy to taki który nie nosi śladów użytkowania, jest w stanie idealnym. Jeżeli ustawisz stan na nowy a w opisie poinformujesz o uszkodzonym opakowaniu, to oferta zostanie usunięta z uwagi na niezgodność. Powinnaś wybrać stan używany (jeżeli taki w tej kategorii jest najbliższy faktycznemu). 
Podeślij numer oferty, która się nie wyświetla. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SPHayWay
#9 Pomysłodawca

Jasne, tylko że w tym przypadku produkt sam w sobie "nie nosi śladów użytkowania", bo ilość paszy jest taka sama, produkt jest świeży w terminie przydatności, nieodsypany, niegryziony ^^ itd. To jedynie opakowanie, w jakim znajduje się produkt jest uszkodzone. Czy kubek, który nie był użyty, cały czas jest w opakowaniu, ale opakowanie ma dziurę, też jest używany? Ok, być może "Nowy" nie końca pasuje, ale "Używany" nie pasuje według mnie jeszcze bardziej. Uważam, że produkt może być nowy, jednocześnie mając uszkodzone opakowanie. No ale biorę też pod uwagę, że może ja czegoś nie rozumiem, sama jestem "Nowa" w temacie sprzedaży.

Co do wyświetlania się oferty, sprawdziłam ją jeszcze raz i tym razem ją widzę, więc można uznać, że ten temat sam się rozwiązał, może system potrzebował dłuższej chwili, by to załadować.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SPHayWay  według standardów Allegro już nie jesteś "Nowa", tylko używana😉, bo nowa, to taka która ma opakowanie pierwsza klasa

oznacz moderatorów

w_kiwi

@SPHayWay Kubek z uszkodzonym opakowaniem również nie jest "nowy" - bo tak, jak wskazała Alicja, nosi ślady użytkowania. Nie jest w stanie nienaruszonym. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów