Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam sprzedałem ostatnio blender , który był sprawny . Wysłany w paczkomacie Inpost. Kupujący odebrał i przedmiot jest uszkodzony. Przyznam, ze zabezpieczyłem go słabo bo tylko styropianem.Od dołu jest dziura w obudowie. Zapewne go uszkodzili co jest częste u nich. Co w takiej sytuacji? Jestem osobą prywatną. Mam przyjąć zwrot? Kupujący powinien najpierw odesłać przedmiot? A dopiero powinienem oddać pieniądze ? Przyznam, ze nie miałem jeszcze takiej sytuacji z kupującym.Podejrzewam, że na odszkodowanie z InPost nie mam co liczyć.
To nie będzie zwrot, tylko reklamacja. Kupujący odsyła Ci przedmiot, a Ty zwracasz mu wszystkie koszty, w tym koszt odesłania. Możesz wystąpić do InPost o odszkodowanie, ale jeśli sam piszesz, że paczka była słabo zabezpieczona, to szanse na zwrot kosztów od przewoźnika masz niewielkie.
Okej dziękuję za odpowiedź .
@wojtas8855 Przeczytaj np to:https://bezprawnik.pl/zakup-od-osoby-prywatnej/
raz w życiu nie odebrałem przesyłki
kupiłem kolumny/głośniki tak 10kg każda a Sprzedawca spakował je w worki na śmieci które w kilku miejscach pokleił taśmą klejącą biurową 1cm szerkości
przyjechał kurier się pytał czy chcę odebrać kupkę desek bo się w transporcie kolumny rozsypały