anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W ogólnym opisie ksiązki był błąd w moim opisie nie, co zrobić?

grenadyna
#1 Nowicjusz

Witam, sprzedałam komplet atlasów anatomii rosyjskiego autora Sinelnikova.

W opisie ogólnym , ktoś wprowadził język publikacji -polski, w moim opisie była napisane ,że wydanie jest w języku rosyjskim i opis rycin po łacinie. Kupującu chce zwroty pieniędzy, bo otzrymał ksiazki po rosyjsku.

Dlaczego mam odpowiadać za wprowadzony błędny opis, czasem zgłaszam błędne wprowadzone opisy, ale  nie zawsze mam na to czas. Prosze o podpowiedż co robic?

https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/oferta/fc210b00-bf9d-11f0-b393-5dfe2400d9b6

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Mido
#12 Orędownik

@grenadyna Niezależnie od wszystkiego innego, jeśli kupujący  żąda zwrotu pieniedzy (oczywiście musi odesłać książkę) , to ma do tego prawo,  a upieranie się że nie oddasz mu ich  dlatego że masz rację  jest całkiem bez sensu. 

oznacz moderatorów

grenadyna
#1 Nowicjusz

nie, nie m do tego prawa, bo nie prowadzę działalności gospodarczej

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@grenadyna  Klient złożył reklamację na niezgodność  atlasu z opisem.  Masz ustawowe 14 dni na  rozwiązanie problemu, radzę  żądać  zwrotu atlasu i  po zwrocie oddać pieniądze.

To nie jest zwrot konsumencki,  to reklamacja.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br.  ja tez bym tak zrobił jak radzisz, ale w opisie było, że: "wydanie jest w języku rosyjskim i opis rycin po łacinie",  w takim układzie wszystko było zgodnie z opisem😉, więc reklamacje zawsze może odrzucić jako bezzasadną 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T  Jak zwykle  przyznałbym ci rację  gdyby nie tytuł  posta.  Był błąd czy nie był? 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br.  wiem, wiem kupujący nie czytają opisów😔, dlatego tak jak wspomniałem wcześniej, również zwrócił by kasę😉

a jak można traktować taka aukcję😁

KOGIEL_T_0-1763231259555.png

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br.  ponawiam pytanie, czy w tej aukcji mogę  zgłosić niezgodność z opisem🤔

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T   Przede wszystkim należy z daleka omijać taką ofertę.  Lampa PCF82  to obecnie przedmiot kolekcjonerski, przede wszystkim ma ładnie i czytelnie  wyglądać. Obecnie chyba nie ma możliwości  jej  sprawdzenia bo nikt czarno białego sygnału TV  chyba już nie nadaje. No chyba  że  testujący użyje jakiegoś generatora np. generatora kraty.

A niezgodność z ofertą zawsze można zgłosić, Allegro na pewno przyzna rację kupującemu.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mido  nie wiem czy zauważyłeś, ale @grenadyna  sprzedaje te książki prywatnie, więc nie musi przyjmować zwrotów😉

oznacz moderatorów

grenadyna
#1 Nowicjusz

Dziękuję za odpowiedż. Problem w tym,że opisy z katalogu są różne do jednego wydania. Niektóre można poprawić a inne nie, bo system potem je usuwa, np. mimo,że autor jest poprawny. Nie zawsze ktoś ma czas pprawiać i zgłaszac błędne wprowadzone opisy fizyczne....

oznacz moderatorów