Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie. Podpowiedzcie proszę w kwestii SMART. Wydaje mi się, że wszystkie warunki spełniam. W jednej ze swoich ofert ustawiłam wymagane warunki dostawy (było to wczoraj), ale do tej chwili oferta nie wskoczyła na SMART. Pytanie, czy może to być spowodowane tym, że pozostałe moje aukcje mają wyłącznie opcję dostawy kurierem DPD, a więc nie kwalifikują się na SMART? Nie ma chyba takiego wymogu, aby wszystkie aukcje sprzedawcy ustawione były pod SMART? Jaki jest zwykle czas pierwszego podłączenia pod SMART? Pozdrawiam
Przynajmniej pięć pozytywnych ocen Transakcji (łapki w górę), przy czym muszą to być oceny unikalne (od różnych użytkowników) z ostatnich 12 miesięcy.
Zadbaj o wysoką jakość sprzedaży i utrzymuj wskaźnik poleceń co najmniej na poziomie 98% lub weź udział w programie Super Sprzedawca;
Przypisz warunki zwrotów do swoich ofert;
Pamiętaj o terminowej realizacji zamówień i wsparciu swoich klientów w przypadku otwarcia dyskusji;
Reguluj terminowo opłaty za usługi Allegro;
Spełnij jeden z dwóch warunków:
lub
jedna z metod dostawy +
Masz 14,99 zł kurier a to się nie łapie na smarta 😞 musisz dać paczkomat 8,99 zł, odbiór w punkcie 8 zł lub kuriera 12,99 zł dla zakupów powyżej 100 zł żeby wskoczył Ci smart.
Podłączę się pod temat 🙂
Mam Allegro Smart i teraz weszły Allegro Smart kurier DPD. Sklep mam na platformie sky shop i tam mam intergację z DPD.
Jak teraz nadawać takie przesyłki? Bo cena moja w DPD, a Allegro Smart DPD jest oczywiście inna 😞
Nie musisz nadawać Allegro kurier dpd, zmień na kurier dpd i nadawaj na swojej umowie, a o integrację pisz po wsparcie na forum swojej platformy.
ok - tak robię, tylko, że w DPD płacę np. 10 PLN, a Allegro Smart to 8 PLN i oznacza to, że pewnie tę różnicę biorę na "klatę"? 😞
@dobrebutypl przy smarcie jak dasz allegro dpd Nie zapłacisz za przesyłkę przewoźnikowi w momencie jej nadawania, bo teraz usługę dostawy kupisz bezpośrednio od Allegro. Kwotę 3,99 zł dodamy na twój billing. Koszt ten opłacisz w momencie rozliczenia z Allegro, czyli gdy będziesz opłacał fakturę za korzystanie z Allegro.
A jak dasz swoją umowę za 10 zł allegro odda Ci 8 zł resztę zrabatujesz
Przelicz co Ci się bardziej opłaca 2 zł czy 3,99 zł w plecy 🙂
No właśnie na jednej z aukcji ustawiłam te warunki, ale SMART nie wskoczył
https://allegro.pl/oferta/fasola-biala-igolomska-900g-osielsko-9106964185
a na pozostałych mam dotychczasową opcję, czyli DPD za 14,99
A komentarz masz od rożnych ludków, bo reszta wydaje się oki
Przynajmniej pięć pozytywnych ocen Transakcji (łapki w górę), przy czym muszą to być oceny unikalne (od różnych użytkowników) z ostatnich 12 miesięcy.
Tak, od różnych. Jest jakaś opacja zapytania allegro o przyczynę?
Proszę https://allegro.pl/pomoc/kontakt
dziękuję 🙂