Cześć. Ostatnio po bardzo długim czasie sprzedałem coś na Allegro. Okazało się, że pieniądze od sprzedawcy są na koncie Allegro. Niestety nie posiadam aktywnego polskiego konta bankowego, ponieważ mieszkam w Niemczech i mam tylko konto w Commerzbanku oraz Revoulta.
Żeby zrobić weryfikację PayU lub Przelewy24 trzeba przelać 1.01, a z niemieckiego konta raczej odpada.. a w Revoulcie minimalna kwota przelewu to 2 zł... I co mam w takiej sytuacji zrobić? Potrzebuje pilnie wypłacić 1000 zł z Allegro, a widzę, że Allegro mi tego nie ułatwia.
Napisałem do nich, ale nie oczekuję szybciej odpowiedzi od nich. Albo mi napiszą, żebym konto założył (ta, już lecę).
Jakieś rady?
@dawid110995 Chyba już sobie sam odpowiedziałeś / ta, już lecę/
Ale tu jest tylko o tym, że można wypłacić na zagraniczne, a nie żeby aktywować. Jest wyraźnie napisane, że musi być równa kwota 1,01 zł więc jak mi aktywuje gdy przeleje inną?
@dawid110995 Przelej €1,01 - któraś z moderatorek gdzieś kiedyś o tym pisała. Tylko pamiętaj, że dane osobowe konta bankowego muszą być zgodne z tymi na allegro.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Z własnego konta bankowego, także niemieckiego, przelej najniższą możliwą kwotę.
Na ile jesteś pewny, że to zadziała?
A po co mi to wiedzieć? Mam konto w Polsce i mi działa. Ty masz za granicą, to sobie sprawdź i będziesz wiedział. Nie ma co na siłę doszukiwać się problemu. 1.01 zł nie jest dlatego, że taka dokładnie musi być ta kwota. Może być jakakolwiek inna, chodzi o potwierdzenie danych osobowych, a nie o kwotę.
Skoro napisali, że musi być 1,01 nie więcej i nie mniej, to znaczy, że mają powód. A skoro nie jesteś czegoś pewny to po co odpowiadasz... Potrzebuję pewnych informacji, a nie domysłów.
To są pewne informacje, zamieszczone w artykule Allegro, a nie moje domysły. Nie chcesz porady na forum, pisz do Allegro na czacie; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb
Po chwili będziesz miał odpowiedź.
@dawid110995 Sądzę że zadziała, 2 zł to nie fortuna. Sprawdź, skoro można konto zagraniczna.