anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja danych i wstrzymana wypłata środków PayU

outlet-lodowki
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, otrzymałem od PayU informację, że "otrzymaliśmy poprawny przelew weryfikacyjny, ale do umożliwienia wypłaty środków na Allegro potrzebujemy dodatkowej weryfikacji.Prosimy o dostarczenie skanu dokumentu tożsamości..." związane to z przeciwdziałaniem praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu. Rozumiem, ale moje pieniądze zostały w tej chwili zablokowane na koncie PayU na czas weryfikacji. Tego samego dnia wysłałem skan dowodu. Czekam już prawie tydzień a moich pieniędzy nie widać. Muszę zapłacić faktury, opłacić towar, za chwilę ZUS do zapłaty a nie mam dostępu do swoich pieniędzy. Co mogę zrobić? 
Co więcej zwroty środków poprzez Allegro Finanse, które wykonywałem dla klientów w ramach odstąpienia  od umowy  również do klientów nie trafiły od 4 dni.  Proszę o odpowiedź czy ktoś się z taką blokadą spotkał? Może to celowe działanie?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg#

@outlet-lodowki standardowa procedura, blokada przy każdej zmianie, pisz do allegro to przyspieszą bo tydzień to długo 🙂

Do czasu, aż operator zweryfikuje Twoje dane, wypłaty z jego salda będą wstrzymane. Jeśli chcesz sprawdzić, na jakim etapie jest weryfikacja Twoich danych, przejdź do zakładki Ustawienia wypłat.

https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb

________
Κώστας
oznacz moderatorów

outlet-lodowki
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuję za odpowedź.
Mój status : 

Nasz zespół weryfikuje teraz Twoje dane

A odpowiedź od Allegro:  Skontaktowałem się w Pana sprawie z operatorem płatności. 
Gdy otrzymam odpowiedź, wrócę do Pana z informacją. I czekam już 2 dni. 

oznacz moderatorów