anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja konta do wypłat trwa, ile to może potrwać?

EWAKRAK
#1 Nowicjusz#

transakcje sprzedażowe mam dawno zrealizowane a nadal nie otrzymałam pieniędzy z allegro. Caly czaspokazuje sie komunikat }trwa weryfikacja}. Ile można czekac?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

Weryfikacja PayU trwa 3 dni robocze, Przelewy24 - 5 dni roboczych. Wszystkie dane osobowe muszą się zgadzać, muszą być takie same - właściciela konta Allegro i właściciela rachunku bankowego. Nawet gdy się zgadzają, czas weryfikacji jest często przekraczany. Pisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb

oznacz moderatorów

EWAKRAK
#1 Nowicjusz#

dziękuje

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@EWAKRAK weryfikacja przedłuża się, ponieważ przelew bankowy był wykonany z rachunku bankowego innej osoby. Prześlij proszę potwierdzenie przelewu weryfikacyjnego, możesz go dodać w zakładce Ustawienia wypłat.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@la_nika Ale co to ma do rzeczy? Jeśli przelew był wykonany z konta innej osoby, wypłaty nie zostaną uruchomione. Po co ma wysłać potwierdzenie tego przelewu? Co to zmieni?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 dziękuję za czujność, skonsultowałam to z operatorem, ponieważ (co mam nadzieję, że o mnie wiesz ;)) jestem świadoma zasad weryfikacji. Jednak w tym przypadku (nie mogę podać Ci szczegółów), przesłanie potwierdzenia wpłaty może wyjaśnić różnicę w danych. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@la_nika Oznacza to, że po przesłaniu potwierdzenia przelewu, mogą zostać uruchomione wypłaty na cudzy rachunek bankowy? Mogą, czy nie mogą?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96  wypłaty nie mogą być uruchomione na cudzy rachunek bankowy, ale w niektórych wypadkach dodatkowe dane mogą umożliwić weryfikację i potwierdzić, że właściciel konta w banku i konta Allegro to ta sama osoba, tak jak napisałam wcześniej, nie mogę ujawnić szczegółów. Wiem, że napisałam wcześniej, że dane były innej osoby - to uproszczony komunikat, dane się nie pokrywały. Myślę, że po naszej wymianie, @EWAKRAK będzie wiedziała czy to sprawa, która może zostać wyjaśniona czy lepszym rozwiązaniem będzie ponowne wysłanie przelewu. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@la_nika Czyli nie mogą być uruchomione na cudzy rachunek. Wszystko jasne. Żadne potwierdzenia niczego nie zmienią, trzeba zrobić przelew z własnego konta.

Nie może być tak, że po przelewie z cudzego konta, po wysłaniu potwierdzenia, nagle okaże się, że to nie było cudze konto 🙂

Dane się nie pokrywały - to może oznaczać, że przelew był wykonany z konta bankowego właściciela konta Allegro, ale były drobne niezgodności, litrówki itp, a to już jest powód do wydłużenia czasu weryfikacji. Każdy powód jest dobry 🙂

oznacz moderatorów