anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

weryfikacja

julajestem
#4 Eksplorator#

Czy jestem w stanie jakkolwiek wyplacic pieniadze z allegro, w momencie gdy imie i nazwisko na koncie allegro nalezy do mojej znajomej osoby, a numer konta moj, dowod tozsamosci tez moj, i przelew z mojego banku? Zakladalam to konto dawno temu, nie wiem czy da sie zmienic dane konta allegro 😕

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Nie przejdzie. Twoje dane na rachunku bankowym muszą być takie same, jak te w ustawieniach konta Allegro.

https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...

niech znajoma wypłaci na swoje.😁

oznacz moderatorów

julajestem
#4 Eksplorator#

jak mogę to rozwiązać, czy te pieniądze zostaną ''zamrożone'' i nie będę mogła ich w ogóle zdobyć?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli jest do 800zl to wypłacisz raz w m-cu przelewem.

oznacz moderatorów

julajestem
#4 Eksplorator#

to moja prawie macocha, zakladylysmy kiedys razem gdy potrzebowalam cos kupic a nie miala wtedy swojego konta bankowego -   jednak ona ma swoje konto juz na allegro i tam ma swoje dane podane, swoj nr konta bankowego wiec mysle ze nie mozna podac na dwoch kontach tych samych danych

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A dlaczego nie można?

oznacz moderatorów

julajestem
#4 Eksplorator#

mama mi mowila ze nie da sie miec na dwoch roznych kontach, tych samych nr bankowych, danych, chyba ze sie mylila 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Można mieć wiele kont na Allegro, tylko musi mieć inny mail każde konto, ale nie słyszałem żeby nie mogły mieć tego samego konta bankowego.🤔

oznacz moderatorów

julajestem
#4 Eksplorator#

czyli jezeli imie i nazwisko jest mamy, ale mail juz jest moj, to moge dac jej dane do wyplaty?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Każde konto allegro musi mieć inny mail. Ale lepiej załóż sobie swoje konto Allegro.

Pamiętaj, że odbiorcą wypłat może być tylko i wyłącznie osoba lub firma, na którą zostało zarejestrowane konto Allegro.

oznacz moderatorów

julajestem
#4 Eksplorator#

mam plan po prostu usunąć te konto i założyc nowe juz na moje wszystkie dane, tylko zdazylam juz sprzedac cos i nie wiem czy moge zrobic cokolwiek zeby dostac pieniadze za to, czy mozliwy jest chociaz przekaz pocztowy w tej sytuacji?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@julajestem Cześć. Możesz wypłacić środki przekazem pocztowym, tutaj znajdziesz szczegółową instrukcję: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all... 

Zachęcam Cię do założenia własnego konta na Allegro z Twoimi danymi 🙂 

oznacz moderatorów