anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wiadomość do kupującego zgłaszającego zwrot.

KDM100pl
#10 Popularyzator#

Witam

Kupujący zgłosił zwrot części zamówienia. Wolno mu, jego prawo.

Jednak zamawiając większą ilość produktów - dostaje gratis, który przy części jaką sobie zostawia nie przysługuje. Czy mam możliwość napisać mu wiadomość z prośbą również o zwrot gratisu?

Pozdrawiam KDM100.pl

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@KDM100pl w zakładce ,, zwroty ,, masz stosowną informację dotyczącą gratisów , jeśli klient nie zastosuje się do wskazania masz prawo potrącić z kwoty zwrotu równowartość nienależnie zatrzymanego towaru .

oznacz moderatorów

KDM100pl
#10 Popularyzator#

Chodzi Ci o adnotację "Otrzymujesz gratis? – w przypadku zwrotu towaru odeślij go również do nas" ?

Ja właśnie chcę napisać stosowną wiadomość zwracającą na tę adnotację.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak o to chodzi, napisz mu żeby miał świadomość, dużo kupujących nie czyta ofert- albo pobieżnie więc poprzez Allegro daj mu znać.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@KDM100pl jeśli widzisz potrzebę wysłania takiej wiadomości do klienta to zrób to przez CW lub SMS-em , niemniej klient dokonując zakupu akceptuje wszystkie zapisy w ofercie , czytał czy nie to już jego problem .

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@KDM100pl za mało precyzyjna adnotacja. 
Gratis przysługuje pewnie w 2 przypadkach:
1 zakup odkreślonego przedmiotu z oferty i jest przypisany do tego konkretnego towaru więc zwrot towaru powoduje zwrot gratisu
2 zakup przedmiotów na określoną sumę więc wtedy zwrot gratisu wymagany będzie jeśli zwrot części zamówienia spowoduje że suma uprawniająca do otrzymania gratisu nie będzie wystarczająco wysoka
"Otrzymujesz gratis? – w przypadku zwrotu towaru odeślij go również do nas" ? kupujący będzie się kłócił że jak zostawi sobie przedmiot za 5 zł a zwróci przedmioty za 195 zł to gratis mu się należy... wyjdzie pewnie czasem z tego pyskówka i negatyw bo im wszak wszystko wolno

oznacz moderatorów