anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wpłaty za przesyłki pobraniowe

serwisokienlodz
#8 Zapaleniec

Witam.
Jestem prawie początkującym sprzedawcą na allegro.
Mam pytanie gdzie trafiają wpłaty za wysłane przesyłki pobraniowe do paczkomatów/punktów itp? 
dodam, że przy wysłaniu przesyłki z opcją " wysyłam z allegro "

Bezpośrednio na moje konto bankowe czy na konto portfela allegro (gdzie następnie sam wypłacam) ?
I po jakim czasie po odebraniu przesyłki pobraniowej przez kupującego, wpłata dochodzi +/- ?

Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:35386082
#16 Inspirator

Przemyśl, czy na pewno chcesz mieć przesyłki pobraniowe. Zdarza się, że kliencie nie odbierają takiej przesyłki i wtedy Ty płacisz za jej powrót. Trudno jest odzyskać te pieniądze od klienta.
Czyli jak klient nie odbierze to płacisz za przesyłkę 2x - tam i z powrotem.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@serwisokienlodz Wpłaty trafiają na konto Twoje w Allegro > skąd sam je wypłacasz > najlepiej zrobić dyspozycje wypłaty auto (np. raz dziennie, raz na tydzień itp.)

Czas na dojscie wpłaty na Twoje konto zależy od firmy kurierskiej > to im płaci odbiorca przesyłki > może trwać do 14 dni

A najważniejsze napisał Ci @Client:35386082 > odpuść sobie przesyłki za pobraniem > poczytaj wpisy na forum AG > coraz więcej sprzedawców nie udostępnia "pobrań"

oznacz moderatorów

serwisokienlodz
#8 Zapaleniec

Dziękuje za wszystkie szczegóły !

Dodatkowe pytanie- jeżeli usunę przesyłki pobraniowe, nie wpłynie to na brak możliwości wystawianie ofert Smart?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@serwisokienlodz Najlepiej przeczytaj regulamin smarka.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć @serwisokienlodz! Wpłaty za przesyłki pobraniowe otrzymasz na saldo Allegro Finance w zakładce Środki i historia operacji. Zobaczysz tam sekcję Ustawienia wypłat PLN za przesyłki pobraniowe Allegro Standard. Aby zarządzać wpłatą, aktywuj wypłaty w sekcji Wypłaty za przesyłki pobraniowe Allegro Standard, w zakładce Ustawienia wypłat.

Kwotę za zamówienie otrzymasz na saldo w ciągu maksymalnie 2 dni roboczych po tym, gdy kupujący odbierze przesyłkę. Pieniądze znajdziesz w zakładce Środki i historia operacji. Wpłaty wyślemy raz dziennie na Twój rachunek bankowy. Damy Ci też o tym znać w sekcji Płatność za pobraniem, gdy nadajesz paczkę w Wysyłam z Allegro. 
W ramach jednego przelewu możesz dostać wpłaty od kilku kupujących. Będzie to łączna kwota za wszystkie zamówienia z danego dnia roboczego.
Tytuł przelewu z wpłatami od kupujących to: Wypłata Allegro Finance sp. z o.o. Id (numer wypłaty) login.
Informacje o wpłacie za przesyłkę znajdziesz w zakładce Zamówienia. W szczegółach wybranego zamówienia, w sekcji Szczegóły pobrania zobaczysz:

• kwotę, którą zapłacił kupujący
  • numer rachunku, na który wpłynęła wpłata za zamówienie
  • imię i nazwisko właściciela konta bankowego.

Więcej o przesyłkach pobraniowych, możesz przeczytać w tym artykule 🙂 
Pobraniowe metody dostawy nie są warunkiem Smarta, możesz nie mieć ich w swoich ofertach i wciąż mieć Smart! (tutaj wszystkie warunki dotyczące Smart!). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

serwisokienlodz
#8 Zapaleniec

Widziałem to i sprawdzałem i wszędzie widzę ustawienia wypłat Allegro Finanse - nie Standard.
i nigdzie nie widzę niestety by pisało coś o przesyłkach pobraniowych .
Pewnie źle szukam..

oznacz moderatorów