anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wybór metody dostawy

Client:49819019
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Wystawiłem na Allegro Lokalnie na sprzedaż przedmiot. Po spakowaniu paczka będzie miała wymiary około 90x50x40. Jaką mam wybrać metodę dostawy? Paczka trochę jest dużych rozmiarów i nie wiem jak to się robi. Z góry dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:49819019   Nie ty decydujesz o metodzie dostawy lecz kupujący, musisz to sobie  bardzo mocno zakodować.

Teraz pozostaje ci chyba tylko przesyłka kurierska, a może odbiór własny?  Zanim wyślesz uzgodnij to z kupującym, on chyba zapłacił już za przesyłkę?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Przy dodawaniu ogłoszenia zaznaczyłem metodę dostawy jako przesyłka kurierska-przedplata (17zł). Przesyłka po spakowaniu będzie miała wymiary około 90x50x40. Czyli jak kupujący zakupi przedmiot to jak później odbywa się wybór dostawy?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie, skoro wcześniej ustaliłeś warunki dostawy to kupujący się zgadza lub nie,  kupuje albo omija.

Jeśli zapłacił wysyłasz ale jeśli jeszcze nie zapłacił to czekaj, nie musisz robić darmowych prezentów.

Ustaliłeś wysyłkę kurierem, więc o co się właściwie pytasz?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Ustaliłem wysyłkę kurierem, tylko czy kurier odbierze mi przesyłkę o takich wymiarach 90x50x40?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:49819019  Chyba w każdym miasteczku są punkty obsługi klientów firm kurierskich. Albo znajdź w internecie albo popytaj znajomych.  Najlepiej zawieź paczkę do punktu tam ją zważą  zmierzą i  pomogą wydrukować etykietę,

Możesz zamówić kuriera do domu ale za dojazd sobie doliczy.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie odbywa się. Wysyłasz takim kurierem jakiego sobie wybierzesz. Gorzej, że za te 17zł to raczej tego nie wyślesz. Sprawdź na stronach kurierów lub u jakiegoś posrednika ile Cie to bedzie kosztowało i taką cenę przesyłki daj w ofercie.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Czy możesz mi pomóc jak to dalej zrobić krok po kroku. Usunąć z oferty ta metodę dostawy? I co dalej?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie usuwaj. Zostaw kuriera tylko zmień jego cenę na realną. Kuriera wysyłasz tam we własnym zakresie. Także sam musisz znaleźć takiego co to weźmie i sprawdzić cenę. Systemowo tam chodzą tylko paczkomaty i one boxy. A w to Ci sie nie zmieści.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

W metodzie dostawy znalazłem też

,,wysyłka przez sprzedajacego'' i mogę tam wpisać np 35zł bo tyle będzie kosztować wysyłka o takich rozmiarach tak?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak.

oznacz moderatorów