Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Moje konto zostało zawieszone na podstawie punktu regulaminu 2.11.
W odpowiedzi na zgłoszenie napisali, że chodzi o zaległe konto mojej firmy około 2 lata temu.
Nagle po 2 latach allegro przypomniało sobie o czymś takim i zawiesiło mi to konto.
Problem w tym, że na tym koncie sprzedałam kartę graficzną, ale muszę zweryfikować swoje konto przez wpłacenie 1 zł aby wypłacić pieniądze na swoje konto, więc pytanie moje jest takie:
Czy z zablokowanym kontem zweryfikują mi to i będę mogła wypłacić pieniądze?
Szczerze mówiąc nie chce mi się wyjaśniać tej całej sytuacji, a nawet jakbym chciała to by się nie dało z racji na to, że nawet nie mam dostępu do tamtego konta.
@reen987 To zależy, czy razem z zawieszeniem konta zablokowano Ci wypłaty, zobacz tu; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zawieszone-konto/z-jakich-funkcji-serwisu-moge-korzystac-jes...
W teorii, napisane jest, że:
Lecz no nie wiem jak to będzie z tą weryfikacją konta za 1 zł, czy mi to zweryfikują czy odrzucą...
Pod linkowanym artykułem masz kontakt do allegro, zapytaj.
Zwróć też uwagę na to; W szczególnych sytuacjach - związanych z biezpieczeństwem - możemy też zablokować możliwość wypłaty środków z Allegro Finase.
@reen987 Podejrzewam ze będziesz musiała to wyjasnić, w przeciwnym razie nie pozwolą Ci funkcjonować.
Prawdopodobnie na starym koncie zostały jakieś zapomniane nierozliczone płatności, więc serwis ściga kazdego kto miał jakikolwiek udział w takim koncie. Oprócz ciebie mogą blokować też inne osoby które na tym koncie z Tobą współpracowały.
Najlepiej zapytac o jaką winę się rozchodzi, uregulować i po sprawie.
No to, to jest totalnie bez sensu...
Sprzedaje przedmiot za który nie dostaje ŻADNYCH pieniędzy, i mam komuś to wysłać za darmo tak?
@la_nika możesz zrobić coś z tytułem tego wątku, szkoda tego kota zawieszonego 🙂
@konto zamknięte Już poprawione 🐈
@nat_not Dzięki wielkie, moja kotka jest Ci wdzięczna 😻
@reen987 ????
Jaki przedmiot? Dlaczego ŻADNE pieniądze? Co to ma do rzeczy?
Jeżeli miałaś jakieś konto na którym coś sprzedawałaś no to trzeba zapłacić prowizję do Allegro. Nie wazne czy zarabiałaś na tym czy oddawałaś charytatywnie.
A zresztą "róbta co chceta"
Dobranoc
To ma do rzeczy, że do poprzedniego konta nawet nie mam dostępu, dwa lata temu firma została sprzedana razem z kontem na allegro. I po dwóch latach mam ścigać tego gościa żeby on napisał do allegro tak? Przecież to jest totalnie bez sensu. A jaki przedmiot to pisałam w głównym poście, chodzi o sprzedaną kartę graficzną. Pieniędzy za nią nie mam, więc wysłać tego przedmiotu też nie mogę, jak przedmiotu nie wyślę, to będzie kolejna sprawa, że komuś nie wysłałam przedmiotu..
@reen987 Trochę teraz jaśniej.
Jeżeli sprzedałąś firmę i masz na to dokument - numer transakcji - aukcji to niby masz częściowo sprawę wyjaśnioną. Tylko nie byłbym taki pewien czy można sprzedać konto, ale to inni fachowcy zaraz Ci wytłumaczą.
Obecna aukcja - sprzedaż grafiki nie ma z tym wiele wspólnego. Jeżeli ktoś kupił i zapłacił, a masz potwierdzenie od Allegro finanse to wysłać mu musisz. Kupującego nie obchodzi czy masz na głowie komornika czy inne kłopoty, zapłacił, wiec rób co powinnaś czyli wyślij.
Tak jak napisałem wcześniej jest możliwe że obecny "właściciel" Twojego starego konta coś przeskrobał, a ponieważ jest to konto połaczone z Tobą to musisz to wyjaśnić z Allegro.
Wiec rób co każą, wysyłaj tą złotówkę, ale nie mieszaj w to klienta który teraz kupił kartę graficzną bo narobisz sobie kolejnych kłopotów.
@reen987 Na koncie, z którego tu piszesz, nie masz żadnych środków do wypłaty z Allegro Finanse.
Pokazuje mi, że mam.
@reen987 Te środki są do wypłaty na innym koncie. Nie na tym, z którego tu piszesz. Widzimy powiązania z tym kontem, ale zostało ono zarejestrowane na inną osobę, więc nie mogę Ci udzielić żadnych informacji w tym temacie.
@nat_not ,@reen987 Jeśli nie wpłynęły pieniądze za sprzedaż karty graficznej to znacznie upraszcza sprawę. Nie musisz, a nawet nie powinnaś wysyłać tej karty, a o jej sprzedaży na razie zapomnij dopóki nie wyjaśnisz odblokowania konta.
Sprawdziłem w regulaminie Allegro i rzeczywiście jest zapis że można sprzedać konto firmowe. Trochę dziwny ten zapis, moralnie też wątpliwy bo dotychczasowy użytkownik pracuje latami na dobrą opinię, ma zaufanie klientów i nagle ktoś to wszystko kupuje i niszczy w krótkim czasie.
Czy dotychczasowi klienci wiedzą o takiej zamianie? A co z danymi osobowymi klientów? Przecież tam jest lista transakcji, adresy i inne dane.
Czy opinie klientów można tak sobie sprzedać, kupić?
A skutki takiej sprzedazy masz właśnie teraz, zablokowali ci konto i pewnie nie z Twojej winy.
Życzę szybkiego wyprostowania sprawy.
Problem jest w tym, że dzwoniłam do kupującego aby cofnął zakup karty bo dzieje się taka a nie inna sytuacja, powiedział, że nie da się już cofnąć a zapłacił już za kartę.
Co w tym momencie zrobić?
@reen987 W takiej sytuacji są dwa wyjścia:
1. Wysłać kartę, skoro pieniądze są na koncie to pewnie kiedyś zostaną odblokowane i je sobie odbierzesz.
2. Zwrócić pieniądze kupującemu normalnym przelewem z własnego konta bankowego. Zostanie ci karta. Tylko po co ją trzymać?
Decyzję musisz podjąć sama, ja bym wysłał kartę, przynajmniej jeden kłopot miałbym z głowy.