Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Czy ustalenie wysokich kosztów wysyłki przez sprzedawce kiklikrotnie wyzszych do kosztów pobieranych przez najdrozszego nawet kuriera narusza regulamin Allegro?
nr aukcji:9477419755
Zgodnie z regulaminem koszty wysyłki mają być rzeczywiste, czyli sprzedawca za wysyłkę może naliczyć taką kwotę, jaką płaci poczcie, kurierowi. Nie jest dozwolone zawyżanie kosztów wysyłki.
NIE 6.11. Oprócz ceny ustalonej Sprzedający może obciążyć Kupującego jedynie kosztami dostawy w rzeczywistej wysokości.
ten sprzedawca ma taki cennik na wszystkich swoich ofertach ,ale widać że towar mu schodzi ,być może sprzedaje przedmioty taniej od konkurencji a rekompensuje sobie kosztami wysyłki ,mając niższe ceny łatwiej złowić klienta .
Są trzy wyjścia:
- nie chce mu się tworzyć cennika specjalnie pod drobnice
- grupowo ustawił jeden cennik na wszystkie oferty i zapomniał
- waga gabarytowa przekracza 30kg - nie wiem jak duża jest ta paczka, chociaż sprzedawca sugeruje 1kg w parametrach, w opisie jakieś 700g, pewnie chodzi o 700 sztuk. Jeżeli jest to spora paczka nawet 60x60x60cm i nie wysyła pocztą, to ceny wychodzą od 30-70zł, a że nie ma napisane jaki przewoźnik, to pewnie DPD albo InPost, których ja mam w cenniku po 59 / 75zł w takim gabarycie. Nie spotkałem się jeszcze z usługą pobrania 29zł, więc mocno naciągnął, gdyż najdroższe pobranie to chyba 3,50 w takim przedziale cenowym
Jest jeszcze oferta 9374674990 z wysyłką gratis. Zakładam, że cena takich kul będzie w granicach 60-70zł + wysyłka ~15zł zależnie od gabarytu
TU MASZ Z DARMOWĄ WYSYŁKĄ -https://allegro.pl/oferta/kule-filtracyjne-do-basenu-700-g-pe-9464952306
@wojto197703 Każdy orze jak może ,dopóki nic mu nikt nie zarzucił.