Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mamy kilku dostawców w jednej niszy i obawiam się, że przy publikacji ofert na Allegro zdarzy się, że jeden produkt będzie opublikowany po kilka razy. Odbiło mi się o uszy, że Allegro tego nie lubi, ale nie jestem pewien - czy jest to faktycznie problem i za to są jakieś konsekwencje?
Pytanie czy jest jakieś ustawienie, które pomogłoby temu zapobiec, abyśmy wystawiali tylko unikalne oferty? (aby np. Allegro zablokowało wystawienie drugiej oferty z tym samym EAN przez zamknięciem poprzedniej). Ewentualnie w Baselinker.
Na ten moment mamy początek okresu promocyjnego, zatem chciałbym możliwie dużo produktów na jednym koncie mieć, ale ręcznie ich selekcjonowac nie będę.
@PortoStrefa możemy usunąć powielone oferty, a wielokrotne wystawianie ofert niezgodnych z zasadami może skutkować ograniczeniem lub zawieszeniem konta.
W jednej podkategorii wystawisz maksymalnie dwie oferty z tym samym produktem i stanem stan Nowy – niezależnie od liczby kont, z których korzystasz. Oferty, które zostaną przez Ciebie powielone, możemy zakończyć przed czasem. Zostawimy wtedy te oferty, które cieszą się większym zainteresowaniem kupujących: weźmiemy przy tym pod uwagę oznaczenie Smart!, promowanie ofert, Allegro Ads, oznaczenie SUPERCENA oraz najwyższe GMV (Gross Merchandise Value).
Bierzemy pod uwagę:
Za powielone uznajemy oferty jednego sprzedającego, w których wystąpią jednocześnie wszystkie czynniki wymienione powyżej. Nie ma znaczenia, czy oferty wystawiasz na różnych kontach.
Dziękuję za odpowiedź. Z tego co rozumiem to należy zwrócić na to uwagę ale nie jest to krytyczne aby się tego mocno bać jeżeli to nie celowe. Z uwagi na innych dostawców, pewnie mimo tego samego produktu jakieś różnice jednak wystąpią.
W Baselinker jest funkcja oznaczania zduplikowanych aukcji po EAN (jednak dopiero po wystawieniu). Wtedy mogę je ewentualnie usunąć. Jak się domyślam, jeżeli zrobię to tuż po wystawieniu, to raczej chyba problem w takiej skali, aby została nałożona blokada/zawieszenie konta nie powinien wystąpić prawda?