anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wystawianie wielu ofert jednego produktu w innych kolorach

SiwikMeble
#8 Zapaleniec

witam. probuje wystawic ogloszenie w wielu kolorach jednego produktu. zmieniam zdjecie profilowe, oraz kolor a caly czas mi wyrzuca laczenie produktu z katalogiem allegro. bez zatwierdzenia tego nie moge wystawic przedmiotu. w jaki sposob robia to inni sprzedawcy skoro maja zmienione tylko zdjecie profilowe i maja wystawione duzo wiecej ofert. pozniej np zamiast 5 moich ogloszen, klient widzi jedno z "przyciskiem" 5 ofert. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@SiwikMeble Podejrzewam, że problemem jest brak prawidłowej wartości dla parametru identyfikacyjnego. Czy wspomniane produkty próbujesz wystawić na jednym kodzie EAN?

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SiwikMeble
#8 Zapaleniec

1. przy wystawianiu klikam "moj produkt nie ma kodu gtin(ean)

2. podaje nazwe produktu

3. kontunuuje bez wybierania produktu

4. wypelniam wszystkie rubryki itd itp, zmieniam np tytul aukcji, zdjecie profilowe, kolor produktu. 

5. kaze mi laczyc produkt z katalogiem allegro,

bez zatwierdzenia nie wystawia mi aukcji. a finalnie wyglada to pozniej w wyszukiwarce ja na przeslanym screen, klient zamiast widziec 5 ogloszen widzi jedno polaczone. u innych sprzedawcow widze to raczej rzadko. co robic?

Bez tytułu.png 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SiwikMeble 

Potrzebujemy zrzutu ekranu z komunikatem gdzie pojawia się wspomniana wyżej informacja. Pokaż proszę również jak uzupełniasz ten formularz wystawiania.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

SiwikMeble
#8 Zapaleniec

tak to wyglada jak w screen, jaka kolwiek zmiana parametrow nic nie zmienia. wyswietla sie to nadal. wystawiam np 10 ogloszen, w moim asortymencie widze dodane np polowe, nie ma ich w sprawdzanych albo odrzuconych. Bez tytułu1.png 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SiwikMeble 

Problem wynika z wymogu łączenia ofert tego samego produktu w warianty (kolory/rozmiary) w ramach jednego wpisu do Katalogu Allegro, co system wymusza, aby klient widział spójną kartę produktu.

Aby to zrobić poprawnie, musisz połączyć wszystkie warianty w jedną ofertę z wariantami, zamiast wystawiać 5 osobnych. Inni sprzedawcy robią to, tworząc warianty (np. kolory) w ramach jednej oferty głównej, a nie jako osobne ogłoszenia, co pozwala na grupowanie ich i wyświetlanie pod jedną.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów