Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie,
piszę z pytaniem.
Wystawiłem aukcję z modułem smart dom (który sam wytwarzam) i chciałem, aby można było na innych moich aukcjach dokupywać do niego czujniki itd. W module głównym jest wysyłka, a w czujnikach nie dodałem jej, tylko odbiór osobisty. Przez to chyba, nie można dodać tych aukcji z odbiorem osobistym do koszyka, aby stworzyć niejako zestaw. Nie mam SMARTa jako sprzedawca, zatem nie mogę do czujnika wartego 8zł dodać kolejnej wysyłki za 8,99zł 🙂 a nie chcę zrobić przesyłki za 0zł, bo ludzie mi wykupią czujniki za bezcen z darmową wysyłką. Jak to rozwiązać?
@Verchi Możesz doprecyzować dlaczego nie chcesz dodać opcji wysyłki w ofercie z czujnikiem?
Hmm ponieważ nie chciałbym, aby ktoś kupił owy czujnik bez kupna modułu głównego. Czujniki są jako dodatkowy osprzęt. Tylko o to chodzi. Bo rozumiem, że jak kupujący kupi moduł główny razem z wybranymi czujnikami z innej mojej aukcji, to zapłaci za jedną wysyłkę? Tylko dalej pozostaje kwestia, o której napisałem na początku - zakup samych czujników bez modułu
@Verchi W tej chwili kupujący nie doda czujnika do koszyka, a wybranie formy przesyłki dla tej oferty nie jest możliwe, bo dodałeś w niej tylko odbiór osobisty.
Jeśli klient ma płacić tyle samo za dostawę przy zakupie 2 sztuk towaru z różnych ofert, dodaj do nich ten sam cennik dostawy, w którym ustalisz liczbę sztuk w paczce jako 2.
Ustawienia, które wprowadziłeś teraz, wciąż dają klientowi możliwość zakupu wyłącznie czujnika. Jeżeli może być kupowany tylko razem z modułem głównym, warto się zastanowić nad wystawieniem tych przedmiotów w ramach jednej oferty.
Dzień dobry,
Chciałbym pociągnąć temat możliwości sprzedaży Produktu Głównego w jednej ofercie oraz dodatków do Produktu Głównego w pozostałych ofertach.
Założenie jest takie, że dodatki można kupić tylko i wyłącznie wraz z Produktem Głównym, bez możliwości kupna ich oddzielnie. Jest oczywiście w Allegro wariantowość, ale w przypadku gdy każdy dodatek ma wiele wariantów to zrobienie jednej oferty Produktu Głównego z wieloma wielowariantowymi dodatkami jest trudne do wykonania ... chyba że Allegro ma automat do tworzenia wielowariantowości :).
A z takim problemem niedługo się spotkam.
Chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej ustawiać oferty w w/w przypadku ?
Pozdrawiam
@szortymk czy możesz napisać konkretnie jaki to produkt główny i jakie produkty dodatkowe? Muszę skonsultować co najlepiej zrobić w takiej sytuacji i potrzebuję do tego konkretów 🙂
ok, wymyśliłem przykład:
Produktem Głównym jest sprzedaż z montażem małego domku drewnianego na działkę 🏘.
Do tego chciałbym dołożyć ofertę na dodatki, np.:
- sprzedaż z montażem szopy do domku (ok. 10 wariantów) 🏚
- sprzedaż z montażem budy dla pieska (ok. 10 wariantów) 🐕
- sprzedaż i zasadzeniem drzewa owocowego (ok 30 wariantów) 🌳
- sprzedaż i zasadzeniem drzewa iglastego (ok 20 wariantów) 🌳
- sprzedaż i zasadzeniem drzewa liściastego (ok 30 wariantów) 🌲
- itd.
Wszystkie dodatki wymagają montażu, tak więc z mojego punktu widzenia opłaca się je tylko dodać do produktu głównego, inaczej są nieopłacalne (nie opłaca się przyjeżdżać i zasadzać 1 drzewko) lub niemożliwe do realizacji (szopa lub buda może tylko występować razem z domkiem, oddzielnie nie da się jej zamontować).
Pozdrawiam
@szortymk ok, dopytuję o to i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź 🙂
Dodałem przesyłki do pozostałych aukcji. Nie będę kombinował i tyle. Dzięki za chęć pomocy. Pozdrawiam
@szortymk wracam z odpowiedzią. Możesz utworzyć zestawy jakie chcesz (tutaj informacje na ten temat), ale produkty muszą być w Katalogu Allegro, więc być możliwe, że będziesz potrzebował nadać im EAN jeśli trafisz na kategorie, w których jest wymagany. No i konieczne jest wystawienie tych wszystkich możliwych wariantów i ich utworzenie, nie dzieje się to automatycznie.
Podany przez Ciebie przykład (jeśli nie jest prawdziwy, a wymyślony) nie był najlepszy, ponieważ domy szopki i budy nie bardzo pasują do zestawów produktowych, dodatkowo wchodzi usługa montażu, więc coś takiego pasowałoby by bardziej do ofert ogłoszeniowych.
Może napisz tak konkretnie jakie produkty będziesz wystawiać (jeśli nie chcesz na forum to możesz skorzystać z formularza albo napisać na adres spolecznosc@allegro.pl).
Dzięki @la_nika.
Niestety przykład, który podałem jest jak najbardziej aktualny tyle tylko, że pozmieniałem nazwy produktów. Montaż jest głównym czynnikiem. Zasady, które opisałem również ( tj. że nie opłaca się lub nie możliwe jest sprzedawanie samego dodatku). Ilość wariantów w dodatkach oraz samych dodatków podobna lub nawet większa.
Tak więc kompletnie nie wchodzi w grę opisywanie każdego wariantu oddzielnie. Będzie >1000. Kto tym zarządzi?
Jeśli chodzi o przykład rzeczywisty to mogę wspomnieć , że chodzi o dodatki jak zlewozmywak, bateria kuchenna, dozownik do płynu itp. Produkt główny to coś większego dla mieszkania.
Pozdrawiam.