Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, przy tworzeniu przesyłki pocztex cały czas wyskakuje mi błąd:
"Błąd przetwarzania
Nazwa firmy nadawcy jest za długa. Zmień lub dodaj adres w Książce adresowej Wysyłam z Allegro."
W książce adresowej była już kiedyś zmieniona była nazwa firmy na krótsza i nic nie pomogło, wcześniej można było wrócić do starej wersji strony wysyłek i mogłam stworzyć etykietę teraz widzę ze nie ma możliwości i przy każdej próbie stworzenia etykiety pojawia się ten sam błąd
Jak i gdzie mam zmienić ustawienia żeby można było generować etykiety.
@ADproducts, sprawdź, czy dane znajdują się we właściwej książce nadawczej. Nowa książka adresowa jest dostępna w Ustawieniach Zamówień w zakładce Książka adresowa - Wysyłam z Allegro.
Jeśli Książka adresowa jest pusta, to do etykiety zaciągniemy dane z konta Allegro. Zawierają one pełne dane rejestracyjne firmy, więc mogą przekroczyć dopuszczalną liczbę znaków na etykiecie. Dlatego tak ważne jest, żeby ustawić adres w Książce adresowej. 🙂
w zakładce Książka adresowa - Wysyłam z Allegro mam wpisane pelna dane firmy, próbuje je zmienic na skrócone i się nie da "Wprowadzone dane są niepoprawne".
Dodam ze nie mam podpisanej umowy z poczta polska (do tej pory z tego co mi bylo wiadomo nie trzeba) i przesylki chce nadawac w pukcie, moze to jest bledem. W poprzedniej wersji mozna bylo wybrac punkt w ktorym nadam paczke a teraz nie ma tego ;/
@ADproducts, jakie dane chcesz wprowadzić w Książce nadawczej?
Cześć,
Mam podobny problem ,
Muszę skrócić nazwę nadawcy bo nie mogę nadać przesyłki gdy edytuje nazwę nadawcy w książce adresowej ,zmieniam je i próbuję zapisać wyskakuje komunikat "dane są niepoprawne " co teraz?
Wczoraj dodałem nowe metody dostawy od allegro i już żałuję...
@teesha84, jakie dane wpisujesz?
Chcę wpisać skróconą nazwę firmy bo wcześniejszy komunikat mówił że jest za długa
@teesha84, tak, to rozumiem 🙂 Chodzi o to, co konkretnie wpisujesz. 🙂
😀 Serwis V-Kobold
Na dole danych adresowych doszło pole telefon, które też trzeba uzupełnić, wtedy pojawi się aktywny przycisk Zapisz. Ogólnie Allegro fatalnie stworzyło te dane adresowe, bo rozbili na imię i nazwisko oraz nazwę firmy, do której domyślnie też wrzucili imię i nazwisko, stąd się zrobiła „za długa” nazwa, do tego dorzucili niejawnie telefon (brak komunikatu o niewypełnionym polu) i są tylko nerwy.
Witam, czy ktoś mi powie gdzie znajdę ustawienia danych nadawcy w wysyłam z allegro.
Przy tworzeniu etykiet cały czas wyskakuje mi taki błąd "adres nadawcy jest za długi" przy starej wersji nigdy nie było takiego problemu..
udalo mi sie samej rozwiazac problem, dzieki
Mam to samo. Możesz się podzielić, jak udało Ci się rozwiązać ten problem?
W ustawieniach zamówień nie ma książki adresowej, błąd wyskakuje bez przerwy, ja nie mogę tego zmienić, a zamówienia czekają, co robić???
@PPHMK-Trade Cześć. Wyczyść proszę pliki Cookies i sprawdź jeszcze raz, czy tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/ustawienia nie widzisz zakładki "Książka adresowa":
Jeśli nie, to zrób proszę zrzut ekranu i załącz go tutaj.
Dziękuję udało się.
A gdzie wybrać punkt, w którym nadam paczkę? Chodzi mi o dpd. Zawsze można było wybrać gdzie. Czy teraz jest to obojętne?
@PPHMK-Trade, dla większości metod wystarczy, że zaznaczysz "Bez podjazdu kuriera". Zanosisz wtedy przesyłkę do dowolnego punktu, nie musisz go wskazywać.
Wyjątkiem są metody Poczty Polskiej (tu wymagane jest wskazanie Urzędu nadania w polu Adres przekazania) oraz metody dostawy InPost (jeśli chcesz nadać paczkę w punkcie lub oddziale, zaznacz opcję “Bez podjazdu kuriera”. Jeśli chcesz nadać paczkę w Paczkomacie InPost, zaznacz opcję "Dostarczę przesyłkę do Paczkomatu").
Witam. Mam problem z wygenerowaniem etykiety w wysyłce z Allegro (dla Poczta Polska) , wyskakuje mi wciąż komunikat:
"Błąd przetwarzania
Nazwa firmy nadawcy jest za długa. Zmień lub dodaj adres w Książce adresowej Wysyłam z Allegro."
Nie wiem , gdzie to zmienić. W ustawieniach już zmieniłam , a problem wciąż się wyświetla. Zegar tyka ,a paczka nie może być wysłana.
@karolcia18, zerknij, proszę, do mojego wpisu powyżej. Jeśli nie jest to rozwiązanie Twojego problemu, napiszesz, jakie dane chcesz wprowadzić w Książce nadawczej?