anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka produktów z dwóch magazynów

Rolma_Sklep
#7 Wielbiciel

Witam. 
Chciałbym się zorientować jak wygląda kwestia wysyłania produktów z własnego magazynu oraz z magazynu hurtowni. 

Otóż, chciałbym wrzucić na swoje konto produkty które udostępniła mi hurtownia, oni by wysyłali paczki bezpośrednio do mojego klienta (standardowy dropshipping na ich etykietach DPD). 

Wiadomo, ja muszę zapłacić hurtowni za dostawę, więc chciałbym w każdej aukcji z produktem tej hurtowni ustawić osobny cennik dostaw BEZ SMART. I tutaj pojawia się pytanie, w sytuacji kiedy klient złoży zamówienie na kilka produktów z mojego magazynu i np. jeden z magazynu hurtowni, koszt dostawy jest jeden (powyżej X kwoty zalicza się do smarta).
Czy jest możliwość aby ten koszt dostawy się nie zsumował? 
Aby się sumował koszt dostawy tylko aukcji oznaczonych smartem? 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Rolma_Sklep w cenniku musisz ustawić max 1 sztukę w paczce i chyba w zakładce Koszt dostawy dla kupującego  Ustaw sposób obliczania kosztów dostawy zaznaczyć najdroższą dostawę

oznacz moderatorów

Rolma_Sklep
#7 Wielbiciel

Niestety nie pomogło, mimo że mam zaznaczone "Ustaw sposób obliczania kosztów dostawy zaznaczyć najdroższą dostawę" to wrzucając do koszyka produkt z mojego magazynu i z magazynu hurtowni (ustawiony inny cennik dostaw) wyskakuje mi abym ręcznie wpisał kwotę ustaloną z sprzedającym.. 

Chciałbym po prostu aby osobno naliczało koszt dostawy produktów z hurtowni i produktów z mojego magazynu. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @Rolma_Sklep. Jeśli cenniki nie mają żadnej wspólnej metody dostawy (np: dostawa do Allegro One Box oraz dostawa kurierem), to klient będzie mógł wpisać własny koszt, który wcześniej powinien ustalić z Tobą. 

Cenniki powinny mieć wspólną metodą dostawy, ale z różnymi ustawieniami (np. dostawa kurierem w różnych cenach). Wtedy cenę dostawy obliczymy według Twoich ustawień, które podasz tutaj

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Rolma_Sklep
#7 Wielbiciel

Czyli nie mogę, ustawić aby do produktów z hurtowni była jakby osobna paczka? 

Nie chcę aby te aukcje z hurtowni były oznaczone smartem, chcę tylko aby były osobno liczone. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Rolma_Sklep Weryfikuję tę sprawę. Wrócę do Ciebie z informacją. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Rolma_Sklep Wracam do Ciebie z informacją. W skrócie: nie, nie możesz tak zrobić. 

Mechanizm sumowania kosztów dostawy jest jeden dla całego konta. Nie widzę innej możliwości, niż posiadanie osobnego konta. 
   Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Rolma_Sklep
#7 Wielbiciel

A czy jest możliwość stworzenia drugiego konta z tym samym numerem nip, numerem tel, emailem?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Rolma_Sklep  NIP ten sam, telefon  może być ten sam  ale email musi być inny

Jak założyć kolejne konto firmowe dla tego samego numeru podatkowego 

oznacz moderatorów