Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, ostatnio zmieniłam konto z prywatnego na firmowe. Dziś chcę zrealizować zamówienie które wpadło z wysyłką Allegro Paczkomaty In Post. Po wejściu w nadaj przesyłkę zamiast na stronę inpost przekierowuje mnie do Allegro biznes gdzie muszę dodać umowę własną z inpost - nie posiadam takiej na tą chwilę. Czy to oznacza, że nie mogę wysyłać z konta firmowego przesyłek tak jak to się odbywało na prywatnym?
Bez podpisywania umowy własnej z przewoźnikiem nadasz przesyłki:
@SENSE__of__STYLE połącz konto z menadżerem paczek Inpost
nie zapomnij włączyć wyskakujących okienek na czas parowania kont.
Nie mam opcji nadaj paczkę allegro inpost, jak rozwijam akcje nie ma takiego info odnośnie nadawania paczek. Mam tą informację wyżej, nadaj przesyłkę i jak klikam to przekierowuje mnie na stronę z umową
@SENSE__of__STYLE wejdź na menadżera paczek niestety nie będziesz mógł nadawać z poziomu zakładki Zamówienia
proponowany manager paczek jest lipny. W aplikacji inpost zwykły Kowalski ma przynajmniej wybór skrytek - mini, mała, średnia, duża a co za tym idzie również ceny. W manager paczek mamy do wyboru mała, średnia i duża. Kolejna sprawa allegro narzuca ceny transportu i że można je rozliczyć w tej cenie ze swoim przewoźnikiem. A co jeśli nie ma się umowy własnej?
Czyli co kupujacy płaci 10,95zł a sprzedajacy płaci np w manager paczki 14,99zł, interes jak cholera.
Allegro standard przeciwko sprzedającym, a bez nich nie było by allegro.
@OazaRaj jak nie masz umowy, i chcesz nadawać na 10,95 zł za gabaryt A,B,C to musisz przez menadżer paczek 😄 poprzez import po połączeniu z kontem allegro, nie da się tego zrobić na Lokalnie bo tam można nadawać z poziomu allegro lokalnie 🙂
A apce będziesz miał 4 gabaryty ale też wyższe ceny 😞
@OazaRaj Przepraszam, ale chyba nie do końca się orientujesz w temacie. Od lat używam Menedżera Paczek, wysyłam 10-15 paczek dziennie, i nie ma tu żadnej lipy. Przesyłki z Allegro zaciągają się automatycznie - oczywiście po połączeniu z kontem Allegro, jak napisał @kostas11 Płaci się zgodnie z cennikiem, czyli 10,95 zł w wypadku opłaty przez kupującego, lub 0 zł, jeśli przesyłka jest w ramach Smart.
@SENSE__of__STYLE Połącz konto Allegro w Menedżerze Paczek na stronie InPost, i wszystko będzie się samo robić 😎