anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka z Allegro paczkomaty inpost - Umowa własna

SENSE__of__STYLE
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, ostatnio zmieniłam konto z prywatnego na firmowe. Dziś chcę zrealizować zamówienie które wpadło z wysyłką Allegro Paczkomaty In Post. Po wejściu w nadaj przesyłkę zamiast na stronę inpost przekierowuje mnie do Allegro biznes gdzie muszę dodać umowę własną z inpost - nie posiadam takiej na tą chwilę. Czy to oznacza, że nie mogę wysyłać z konta firmowego przesyłek tak jak to się odbywało na prywatnym? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg#

@SENSE__of__STYLE połącz konto z menadżerem paczek Inpost

Jak nadać przesyłkę Allegro

nie zapomnij włączyć wyskakujących okienek na czas parowania kont.

oznacz moderatorów

SENSE__of__STYLE
#8 Zapaleniec#

Nie mam opcji nadaj paczkę allegro inpost, jak rozwijam akcje nie ma takiego info odnośnie nadawania paczek. Mam tą informację wyżej, nadaj przesyłkę i jak klikam to przekierowuje mnie na stronę z umową Przechwytywanie.PNG1.PNG

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@SENSE__of__STYLE  wejdź na menadżera paczek niestety nie będziesz mógł nadawać z poziomu zakładki Zamówienia

oznacz moderatorów

OazaRaj
#7 Wielbiciel#

proponowany manager paczek jest lipny. W aplikacji inpost zwykły Kowalski ma przynajmniej wybór skrytek - mini, mała, średnia, duża a co za tym idzie również ceny. W manager paczek mamy do wyboru mała, średnia i duża. Kolejna sprawa allegro narzuca ceny transportu i że można je rozliczyć w tej cenie ze swoim przewoźnikiem. A co jeśli nie ma się umowy własnej?

Czyli co kupujacy płaci 10,95zł a sprzedajacy płaci np w manager paczki 14,99zł, interes jak cholera.

Allegro standard przeciwko sprzedającym, a bez nich nie było by allegro.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@OazaRaj jak nie masz umowy, i chcesz nadawać na 10,95 zł za gabaryt A,B,C to musisz przez menadżer paczek 😄 poprzez import po połączeniu z kontem allegro, nie da się tego zrobić na Lokalnie bo tam można nadawać z poziomu allegro lokalnie  🙂

inpost45.png

A apce będziesz miał 4 gabaryty ale też wyższe ceny 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@OazaRaj Przepraszam, ale chyba nie do końca się orientujesz w temacie. Od lat używam Menedżera Paczek, wysyłam 10-15 paczek dziennie, i nie ma tu żadnej lipy. Przesyłki z Allegro zaciągają się automatycznie - oczywiście po połączeniu z kontem Allegro, jak napisał @kostas11 Płaci się zgodnie z cennikiem, czyli 10,95 zł w wypadku opłaty przez kupującego, lub 0 zł, jeśli przesyłka jest w ramach Smart.

@SENSE__of__STYLE Połącz konto Allegro w Menedżerze Paczek na stronie InPost, i wszystko będzie się samo robić 😎

oznacz moderatorów