anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wysyłka za pobraniem x2

ms_brand
#7 Wielbiciel#

Witajcie, klientka zamówiła dwie przesyłki na jeden adres za pobraniem, chce je połączyć w jedną, wiadomą sprawą jest że klientka nie zapłaci 2 razy za wysyłkę pobraniową, jak to połączyć ? (allegro inpost kurier 24 pobranie) dzięki za odpowiedzi 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#

Niech klientka zapłaci za towar i jedną przesyłkę pobraniową bezpośrednio na Twój rachunek bankowy, a Ty wyślij jej to w jednaj paczce za jednym pobraniem. Płatności przez Allegro Finanse nie są obowiązkowe, można jeszcze płacić normalnie, bez pośredników.

oznacz moderatorów

annas14-firma
#16 Inspirator#

Ma takie rozwiązanie sens, ale też wady.

1. Musisz wyjaśnić klientowi dlaczego przesyłka pobraniowa przy płatności "poza Allegro" jest droższa.

2. Klient musi anulować wcześniej złożone zamówienia, żeby bez problemu uzyskać zwrot pobranej prowizji.

Nie mam lepszego rozwiązania. Ja łączę zamówienia i występuje o zwrot prowizji od jednego. Po odmowie odwołuje się i dostaję zwrot warunkowy. Co to znaczy? Nie wiem, Sami spróbujcie ocenić co to znaczy:

"Przyznaliśmy Ci rabat transakcyjny, mimo że Twój wniosek nadal nie spełnia warunków. Rozumiemy, że każda zmiana wymaga czasu na przystosowanie się do nowych zasad.

Wnioski, które nie spełniają wspomnianych warunków, będziemy akceptować do 31 stycznia 2021r. Dlatego prosimy - zapoznaj się z nimi i już teraz zacznij stosować nowe zasady. Dzięki temu następnym razem znacznie szybciej odzyskasz prowizję."

Mnie się wydaje że ten czas jest potrzebny Allegro na dopracowanie systemu.

oznacz moderatorów